David López
David López
girona

Comunicat de penediment de David López per les seves declaracions contra l'àrbitre Ortiz Arias

El jugador del Girona, que va acusar el col·legiat d'haver-lo insultat contra l'Almeria, culpa de la situació la lesió muscular que el manté de baixa

Redacció Esport3Actualitzat

Gairebé tres setmanes després d'afirmar que l'àrbitre del Girona-Almeria, Miguel Ángel Ortiz Arias, li havia faltat al respecte i, fins i tot insultat, al llarg de la primera part, David López ha publicat un comunicat de penediment: "Després d'una profunda reflexió, vull demanar disculpes al col·legiat i a tot l'estament arbitral". De fons, la polèmica per la fina polsera amb què el jugador va saltar al camp i que el jutge madrileny l'hi va fer tallar.

El futbolista de 34 anys comença l'extensa nota repassant la seva trajectòria de 13 anys a l'elit i recordant la seva gairebé immaculada relació amb els àrbitres --l'única expulsió rebuda a Primera va ser el 2020, quan estava a l'Espanyol, per doble targeta groga--, per després reconèixer el seu error.

"Vaig cometre unes declaracions desafortunades, em vaig confondre i no vaig entendre la manifestació de l'àrbitre."

En un to conciliador, mostra el seu penediment per l'impacte negatiu que les seves queixes van tenir sobre el seu equip, sorprenent líder de LaLiga, i el col·lectiu arbitral, i agraeix al CTA l'oferiment de revisar els àudios del partit. Amb tot, assegura que la situació li ha provocat un "estrès personal" que assenyala com el "probable detonant" de la lesió muscular a la cuixa que el manté de baixa.

La denúncia dels àrbitres a David López, penúltim capítol

Abans d'aquest últim capítol del cas, el penúltim va ser la denúncia dels àrbitres a David López. El de Sant Cugat podria ser sancionat pel Comitè de Competició per les seves declaracions durant el descans del partit del dia 22 d'octubre, a Montilivi, davant de l'Almeria.

Arran de les paraules de López, el Comitè Tècnic d'Àrbitres va revisar els àudios del VAR del partit i, segons va assegurar en un comunicat, no va detectar cap insult per part d'Ortiz Arias. En el mateix text, l'organisme arbitral convidava el Girona i el mateix jugador a repassar les gravacions, alhora que instava David López a una rectificació pública que, finalment, ha arribat dues setmanes i mitja després dels fets.

A l'espera de comprovar si el comunicat d'aquest dimecres té efectes atenuants, David López s'exposa a una sanció de quatre partits tal com li va passar a Sergio Canales la temporada passada, en què el que era futbolista del Betis va ser sancionat amb quatre partits per criticar la tasca de Mateu Lahoz.

Un cop acabat el partit del 22 d'octubre, l'entrenador del Girona, Míchel Sánchez, sí que va fer arribar a l'àrbitre unes disculpes i va declarar que el jugador s'havia equivocat en les seves declaracions.

En la roda de premsa prèvia al partit de dimecres de primera ronda de la Copa del Rei contra el San Roque de Lepe, de la 2a RFEF, l'antiga Tercera Dvisió, Míchel Sánchez ha dit que per ell aquest tema està tancat, després de demanar disculpes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut