El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, té a les seves mans el futur del Barça a Europa

Compte enrere de Ceferin per al futur del Barça a Europa: la UEFA delibera

El Barça veu com un precedent positiu per als seus interessos la possible sanció a l'Osasuna per part de la UEFA
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
CAS NEGREIRA

El Barça es mostra confiat que no hi haurà sanció de la UEFA pel cas Negreira. Però els últims dies abans de la decisió final inquieten l'entorn barcelonista i aixequen els últims rumors. Segons "El partidazo de la COPE", el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, ha respost a la pregunta sobre què passarà amb el Barça la temporada que ve d'aquesta manera: "Alguna cosa hem de fer."

El primer pas, però, està superat. És el de la Federació Espanyola, que va acceptar la sol·licitud del Barça per jugar la pròxima edició de la Lliga de Campions. Era el primer tràmit, necessari, per després elevar-lo a la UEFA.

L'organisme s'ha de pronunciar aviat, ja que el 12 de juny ha de tenir la llista d'equips participants en les diverses competicions europees: Champions League, Europa League, Conference League i Youth League.

Les sensacions al Barça són bones, després de la trobada fa unes setmanes a Ljubljana entre Joan LaportaCeferin.

I s'hi suma un factor nou: la més que possible sanció de la UEFA a l'Osasuna per una sentència ferma per suborns contra el Valladolid l'any 2013.

La UEFA intervé ara en un procés judicial que ha durat anys, però el fet que aquest any el Tribunal Suprem hagi dictat sentència ferma indica que l'Osasuna serà exclòs d'Europa. El primer beneficiat seria l'Athletic de Bilbao, que agafaria la plaça de l'Osasuna a la Conference League.

El segon beneficiat podria ser el Barça, ja que l'exclusió de l'Osasuna d'Europa podria crear un precedent. Només quan hi ha hagut sentència ferma, la UEFA ha actuat. Per tant, el Barça podria interpretar que en no haver-hi sentència de la justícia espanyola, la UEFA no actuaria amb una exclusió.

Ceferin, pilotes fora

L'última aparició pública que ha fet Ceferin va ser abans de la final de la Champions femenina entre el Barça i el Wolfsburg. En el sopar previ a la final, Ceferin no es va voler mullar sobre el futur del Barça, i amb un somriure va deixar anar: "Avui només parlem de futbol femení."

També se li va preguntar sobre si la polèmica podria esquitxar l'equip femení, i va llançar pilotes fora: "Gaudiu del partit de demà." 

Últims dies per saber quin serà el futur del Barça la temporada que ve, intentant lluitar per la Champions als terrenys de joc o no.

 

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut