Gil Manzano abandonant la gespa de Montilivi dissabte passat amb posat d'autoritat
Gil Manzano abandonant la gespa de Montilivi dissabte passat amb posat d'autoritat
futbol

Sense perdó: Competició no té clemència amb Vitor Roque i s'acarnissa amb Míchel i Blind

El Comitè de la Federació no perdona cap de les rigoroses amonestacions apel·lades pels dos equips catalans de Primera

Redacció Esport3Actualitzat

Sense perdó per als dos equips catalans de Primera. El Comitè de Competició ha ignorat les al·legacions del Girona per evitar els càstigs al tècnic Míchel i el defensa Blind. A l'entrenador madrileny li han caigut dos partits per la seva expulsió contra la Reial Societat, motivada per unes protestes a les acaballes del partit, i no podrà ser a la banqueta del Bernabéu dissabte que ve. També es perdrà un altre compromís d'alta exigència, la visita a San Mamés del dilluns 19.

Pel que fa al neerlandès, l'òrgan de la federació argumenta que les imatges aportades posen de manifest que es va excedir en les seves queixes a Gil Manzano. Un partit de sanció per a l'internacional..., però justament per al duel que pot decidir mitja lliga.

"En el cas del jugador D. Daley Blind, no concorre a judici d'aquest Comitè cap d'aquests supòsits, ja que, de manera palesa, les imatges aportades permeten apreciar que, en efecte, el futbolista amonestat es dirigeix al col·legiat en finalitzar el matx i li formula, de forma inequívoca, observacions durant un espai de temps no breu, el contingut de les quals no ha estat acreditat pel club al·legant, i aquest Comitè no pot considerar desvirtuada la presumpció de veracitat de l'acta."

Els jugadors del Girona, abatuts després del partit contra la Reial Societat (Siu Wu / EFE)

A part de les sancions, diverses decisions de l'arbitratge extremeny van perjudicar el Girona. La primera i més clamorosa: el gol anul·lat per un fora de joc en una jugada que va passar 37 segons abans.

Les proves aportades pel Barça no absolen Vitor Roque

Tampoc ha tirat endavant el recurs del Barça per la segona groga de Vitor Roque. Segons Competició, les imatges aportades pel Barça evidencien un contacte entre la bota del brasiler i la cama del central de l'Alabès Rafa Marín. L'al·legació s'ha desestimat amb aquests arguments, deixant clar que no veuen "error greu i manifest" en la decisió del col·legiat:

"Aquest Comitè considera que les imatges aportades pel club al·legant no aconsegueixen demostrar l'existència d'un error material manifest, i és evident l'existència d'un contacte ('com a molt, es produeix un simple frec', reconeix en el seu escrit el compareixent). En altres paraules: no s'aprecia de manera indubtable que el jugador amonestat no fes l'acció que va quedar consignada a l'acta. El repetit visionat de les imatges, en definitiva, no ha permès a aquest Comitè concloure, més enllà de qualsevol dubte, que l'acció no es produís tal com la va descriure el col·legiat i, en definitiva, provar l'error material manifest al relat arbitral."

El Barça presenta recurs a Apel·lació; el Girona, no

Xavi, de moment, no podrà comptar amb un Tigrinho inspirat de cara a porteria de cara al duel contra el Granada. Ara, el Barça ha confirmat que elevarà el recurs al Comitè d'Apel·lació amb l'esperança que l'òrgan emeti una resolució semblant a la que en el seu dia va permetre al madridista Nacho jugar el clàssic.

Entre les respostes d'Apel·lació, no es pot descartar una mesura cautelar que donés l'oportunitat al Barça de presentar un altre recurs abans del viatge a Balaídos del 17 de febrer. Un cop resolgui, l'última instància en aquests casos sempre és el Tribunal Administratiu de l'Esport.

El Girona, en canvi, ha declinat la possibilitat de recórrer i no anirà al Comitè d'Apel·lació.

El club gironí està focalitzat en el partit al Bernabéu i ha col·locat una lona a Madrid a 3 dies del xoc pel liderat:

Stuani ha dit que malgrat les baixes de Blind i Herrera, més la de Michel a la banqueta, l'equip té prou eines com per plantar cara als d'Ancelotti.

El resum del polèmic partit a Montilivi:

Anar al contingut