Ciclisme

Clàudia Galicia, segona a la primera etapa de La Rioja Bike Race

"Hem fet un grup al principi en el que erem cinc o sis noies i , just al final de l'última pujada, just abans d'agafar la recla de baixada, Rocío ha atacat per agafar-la la primera i ja ha marxat. És la seva zona, està molt en forma, està enfront les Copes del Món, està corrent a casa i és la màxima favorita per aconseguir a victòria", ha declarat la catalana.

Clàudia AizpitarteActualitzat

La Rioja Bike Race ha començat amb una etapa molt ràpida de 17,6 quilòmetres amb sortida des de la Bodega Institucional de La Granjera.

Després dels primers quilòmetres pel camp de Golf de Logroño, el traçat s'ha fet per la zona sud travessant les primeres vinyes característiques de La Rioja abans d'afrontar el tram de més dificultat física i tècnica del dia, el tram del Pic de l'Àguila. Moment en el qual l'etapa s'ha trencat en categoria masculina i femenina.

Durant la primera etapa, al grup Èlit Maculí lideraven Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Cycling), Vlad Dascalu (Brújula Bike Ricing Team) i Miguel Muñoz, en les tres primeres posicions, però finalment Carlos Coloma ha liderat l'escamot per davant de Vlad Dascalu i Ever Alejandro Gómez.

Classificació d'etapa Elit Masculina

1.  Carlos Coloma 00:32:23

2.  Vlad Dascalu  00:32:24

3.  Ever Alejandro Gómez  00:32:23

A la categoria Èlit Femenina hi ha hagut dues parts ben diferenciades. Per una banda, fins a la meitat de l'etapa, la joRnada la dominava Corina Mesplet (Carlos Coloma Bike Club), seguida per Sara Gosden (Bike 101 C.D.E.) i Cristina Barberán (Symisur Centauro Bikes), però al Pic de l'Àguila ha estat el més difícil i han passat les Mountain Bikes de darrere a liderar l'escamot.

Rocío del Alba García (BH-Templo Cafés UCC) ha fet primera posició, arriscant molt en els últims quilòmetres. La catalana Clàudia Galicia (Megamo Factory Team), venia darrere apretant des de meitat de l'etapa i ha aconseguit la segona posició, per davant de la noruega Hildegunn Hovdenak (VPG).

Classificació d'etapa Èlit Femenina

1º Rocío del Alba García 00:39:18

2º Clàudia Galicia 00:39:54

3º Hildegunn Hovdenak  00:41:24

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut