FUTBOL FLAG

Clam perquè el futbol flag, olímpic a Los Angeles, tingui més equips femenins

Així com als Jocs de París s'estrena, per exemple, el breakdance, a la següent cita olímpica, Los Angeles 2028, ho farà el futbol flag, un esport amb dos equips catalans a l'elit nacional: els Barcelona Pagesos i els Scorpions de Bigues i Riells. En categoria femenina, però, té molt marge per créixer: només hi ha dos equips a Catalunya

Jordi BentanachsActualitzat

La Leyre és l'única noia que juga als Scorpions de Bigues i Riells. Té sort que el futbol flag ofereixi competició mixta, però per poder preparar-se per als Jocs de Los Angeles necessita jugar a l'altra competició, la Lliga femenina, i a tot Catalunya només hi ha dos equips; Barcelona Pagesos i Barberà Rookies. Ella és una de les poques quarterback, i l'opció de ser olímpica és real, però per a això seria bo que hi hagués més equips de noies a casa nostra.

"M'agradaria que hi hagués més visibilitat femenina. Que només hi hagi dos equips a la Lliga Catalana és molt trist; per jugar més partits hem d'anar a França o a València."

Leyre Ferron és una de les poques quarterbacks de futbol flag que hi ha a l'Estat

 

D'esport desconegut a esport olímpic

El Marc és un dels veterans dels Barcelona Pagesos, un dels millors equips de l'estat de futbol flag. Quan va començar el xup-xup que aquest esport podria ser olímpic a Los Angeles 2028 la notícia va córrer com la pólvora.

"Realment va ser una il·lusió per a tothom. El fet que el flag sigui un dels esports nacionals als Estats Units ha estat clau. Allà i a Mèxic hi ha un boom."

Barcelona Pagesos són els grans dominadors del flag nacional


El reportatge complet a Esports360:

 

L'Èric, de 19 anys, és una de les promeses nacionals i podria arribar a ser olímpic en cas que Espanya es classifiqués. Ara mateix està entrant a les convocatòries i se li posa la pell de gallina només d'imaginar-s'ho.

"Tant de bo pugui arribar-hi, poder jugar els Jocs Olímpics, seria un somni i encara més en un esport aquí tan desconegut."

L'Èrik Fernández, dels Scorpions, ens ensenya un dels seus flags


Futbol americà sense contacte

El futbol flag va néixer fa prop d'un segle als Estats Units. Va començar a jugar-s'hi a les bases militars nord-americanes. Menys jugadors, menys equipació i menys risc de lesió que al futbol americà. Això també va fer que es convertís en la porta d'entrada de molts nens i nenes.

El defensor intenta aturar l'atac estirant un dels seus flags

L'Alícia, de Barcelona Pagesos, explica la principal diferència entre els dos esports:

"El futbol flag és com el futbol americà però, en comptes de placar el rival, el que fem és treure-li una cinta que també es diu flag, però si lluites una pilota la lluites. Però sí que és veritat que els cops que veiem a l'NFL te'ls estalvies. Jo personalment ho agraeixo molt."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut