Catalunya tindrà dues seus del Mundial 2030
Catalunya tindrà dues seus del Mundial 2030
Futbol

Catalunya tindrà dues seus del Mundial 2030

Seran el Camp Nou i Cornellà. Entre les propostes del CDS queden fora Vigo i València, dues opcions que estaven lluitant fins a darrera hora

Redacció Esport3Actualitzat

Espanya presentarà a la FIFA el seu projecte mundialista el 31 de juliol. El màxim organisme del futbol ha de donar el vistiplau a la proposta que consta d'11 seus per al Mundial del 2030 que organitzarà Espanya amb Portugal i el Marroc.

Vigo i València, després de diverses peticions per part del CSD, n'han quedat fora. Les dues ciutats no han pogut certificar que els seus estadis complissin els requisits sol·licitats.

Les seus triades estan situades a Barcelona, Madrid, Bilbao, Sant Sebastià, La Corunya, Saragossa, Sevilla, Màlaga i Gran Canària. A Barcelona hi haurà dues seus: Cornellà el Prat i el Camp Nou, que encara s'està construint. Madrid també acollirà dues seus: el Benabéu i el Metropolitano. La resta de seus seran San Mamés i el Reale Arena (que no necessiten cap canvi en la seva estructura per complir les condicions de la FIFA) i Riazor, La Cartuja, La Rosaleda i Gran Canària, que hauran d'emprendre les reformes necessàries per ser seu del Mundial 2030. La Romareda, igual el nou estadi blaugrana s'està construint actualment.

Un cop presentat el projecte, els dirigents de la FIFA seran els encarregats d'aprovar o no el que han proposat els tres països, ja que hi ha ciutats que, si no superen el llistó de l'exigència, podrien quedar-se fora de la Copa del Món.

Anar al contingut