Catalunya empata amb Nigèria (1-1) en l'últim partit de Cruyff a la banqueta

Catalunya i Nigèria han empatat 1-1 en el tradicional amistós anual de la selecció. En l'últim partit de Cruyff a la banqueta, Sergio González (que ha disputat 10 minuts com a homenatge) ha avançat de penal els catalans. Dike, en el 55, ha empatat el matx. El més de 27 mil espectadors que han assistit a l'estadi de Cornellà- el Prat han gaudit del matx enmig d'un ambient festiu i reivindicatiu.

Catalunya i Nigèria han empatat 1-1 en el tradicional amistós anual de la selecció. En l'últim partit de Cruyff a la banqueta, Sergio González (que ha disputat 10 minuts com a homenatge) ha avançat de penal els catalans. Dike, en el 55, ha empatat el matx. El més de 27 mil espectadors que han assistit a l'estadi de Cornellà-el Prat han gaudit del matx enmig d'un ambient festiu i reivindicatiu.

Problemes d'accés i crits reivindicatius

El col·lapse als accessos de Cornellà-el Prat ha fet que la majoria d'aficionats s'hagin perdut la presentació, estil NBA, dels internacionals catalans. El partit de Catalunya s'ha convertit en un clam en favor de la independència, reclamant un estat propi, les seleccions nacionals i contra el ministre d'Educació, Wert.

Homenatges a Cruyff i Sergio

L'amistós contra Nigèria ha estat l'últim de Cruyff a la banqueta i la Federació li ha fet entrega d'un quadre de record abans de començar. Homenatge també per a Sergio González, el futbolista que més vegades ha vestit la samarreta de Catalunya, i que, tot i que ja està retirat, ha pogut jugar uns minuts. L'ex de l'Espanyol, Deportivo i Llevant ha estat el gran protagonista a l'inici del partit. Amb un xut ha provocat un penal innocent d'Ogude per unes mans clamoroses. El mateix Sergio ha xutat el penal i ha marcat l'un a zero en el minut dos. Pocs minuts després, Cruyff l'ha substituït i ha marxat enmig d'una gran ovació.

Bojan s'ha retrobat amb antics companys del Barça i ha estat un dels davanters més actius en la primera meitat, però no ha pogut marcar. Catalunya ha mostrat un futbol molt superior al de Nigèria, que ha fet servir en algunes accions una duresa execessiva, com un cop de colze que ha rebut a la cella Carles Puyol i que l'ha enviat al vestidor sagnant.

Millora nigeriana en la segona part

Amb l'un a zero s'ha arribat al descans i per afrontar la segona meitat Cruyff ha substituït gairebé tots els titulars. Nigèria ha donat una imatge molt més sòlida en la segona meitat. En la primera rematada entre els tres pals, en una gran acció de Dike, ha arribat l'empat a un, en el minut 55.

També ha acabat amb problemes Marc Bartra, que ha notat una punxada darrera de la cuixa. Com que Catalunya no tenia més jugadors per fer canvis, ha acabat jugant a un ritme inferior al mig del camp la resta del partit. Tello ha tingut en l'últim instant una bona ocasió per marcar, però l'1 a 1 ja no s'ha mogut.

Cruyff s'acomiada de seleccionador sense conèixer la derrota, amb dos empats i dues victòries.