Lewandowski, durant el partit contra la República Txeca
Lewandowski, durant el partit contra la República Txeca
futbol

Cataclisme a Polònia: es pot complir el pitjor malson de Lewandowski

El davanter és a un pas de quedar fora de l'Eurocopa després d'una fase de classificació que ha evidenciat la fi d'un cicle

Redacció Esport3Actualitzat

L'empat a un contra la República Txeca ha consumat la pitjor notícia per al futbol polonès, que es queda contra les cordes. Ja no té opcions de classificació directa i depèn d'un improbable empat de Moldàvia, precisament contra Txèquia, per anar a la repesca. 

Polònia està a punt de quedar fora de l'Eurocopa 2024 després de no perdre's cap cita des del 2008 per culpa d'una fase de classificació que ha evidenciat la fi d'un cicle liderat, en gran part, per Robert Lewandowski.

La selecció capitanejada pel culer serà molt probablement tercera d'un grup E que ha acabat convertint-se en el laberint on s'ha perdut tota opció de ser a Alemanya. El que no es podrà dir és que Lewandowski no hagi advertit que les coses anaven pel pedregar.

Durant la fase de classificació el capità de l'equip va demanar canvis per revertir la mala inèrcia de joc i els mals resultats de l'equip. Especialment dolorosa va ser la derrota davant els albanesos, després de la qual es va mostrar "impotent" i "incapaç" d'explicar-ne els motius. La destitució, sota prescripció seva, del portuguès Fernando Santos i l'arribada de Michal Probierz a la banqueta no han redreçat el rumb.

Sylvinho es posa de moda més enllà d'Albània

Llàgrimes a Varsòvia i alegria i petards a Tirana. El país balcànic, entrenat per l'exblaugrana Sylvinho, un dels tècnics de moda, jugarà la seva segona Eurocopa després de ser a França 2016. L'altra plaça serà presumiblement per l'equip txec, malgrat que Moldàvia conserva una petita opció. Vasos comunicants d'un grup E que ha certificat la fi d'un cicle a Polònia.

Anar al contingut