Imatge de l'últim partit de l'Alhama
Imatge de l'últim partit de l'Alhama (@AlhamaElPozo)
LLIGA F

Cas d'assetjament a la Lliga femenina: denuncien tracte vexatori dins l'Alhama de Múrcia

El sindicat de futbolistes emprèn accions legals per investigar les faltes de respecte de l'entrenador i l'enviament d'una imatge de contingut sexual. El club i 17 jugadores ho neguen

Redacció Esport3Actualitzat

El sindicat de futbolistes majoritari, FutPro, ha anunciat accions legals per denunciar els tractes vexatoris que estan patint les jugadores de l'Alhama de Múrcia, equip de la Primera Divisió de la Lliga Femenina, per part del cos tècnic. 

FutPro ha presentat diverses denúncies davant Inspecció del Treball, la RFEF i el Consell Superior de l'Esport, i ha demanat que s'aparti l'entrenador de l'equip.

El sindicat assegura que fa mesos que té constància dels fets que va destapar aquest dilluns El Periódico, i que assenyalen l'entrenador de l'equip, Randri García, com a principal autor de les faltes de respecte a les jugadores.

L'últim fet que ha fet esclatar el cas ha estat una imatge de contingut sexual enviada per Whatsapp per part del cos tècnic en què apareixen dins del vestidor de les jugadores. Una de les integrants de l'equip és menor d'edat.

A més, les jugadores s'han mostrat incòmodes amb certs comportaments de l'staff, com que l'entrenador entri mentre s'estan dutxant o es dirigeixi a elles amb insults i gestos de menyspreu. 

Per exemple, comentaris sobre el seu físic o l'orientació sexual.

L'Alhama ho nega, però obre una investigació

El club de futbol murcià ha emès un comunicat a les xarxes socials en què nega "qualsevol incident greu amb les seves jugadores".

Sí que admet haver obert una investigació interna fa uns dies.

17 jugadores també ho neguen

A través de l'AFE, un altre sindicat de futbolistes, fins a 17 jugadores del club murcià han negat els extrems que assenyala per FutPro i han assegurat que no han estat elles les que han denunciat l'entrenador. A més, han remarcat que en cap moment s'han sentit assetjades "amb gestos o fets que poguessin vulnerar la nostra dignitat i intimitat personal i professional".  

 

 

ARXIVAT A:
Lliga Iberdrola
Anar al contingut