Barça

Carlos Ibáñez: "Els continguts insultants no surten d'I3 Ventures"

El director de l'empresa assenyalada en el cas Barçagate nega que generin continguts, desmenteix les xifres que han aparegut sobre el seu contracte amb el Barça i veu "una campanya per desestabilitzar la directiva"

Actualitzat

Carlos Ibáñez, màxim responsable d'I3 Ventures i Nicestream, ha concedit una entrevista per aportar més llum sobre el cas Barçagate. L'empresari ha negat que la seva companyia generés els continguts insultants contra jugadors i elements diversos de l'entorn blaugrana. També ha desmentit la xifra de 800.000 o del milió d'euros, que havia sortit a la llum en la denúncia feta per la cadena SER.

"Hem cobrat 198.000 euros anuals. I donem servei al club des del novembre del 2017. Desconec si el club inverteix en altres serveis en les àrees digitals, però seria normal en un club amb un impacte digital tan important. L'últim contracte va ser firmat el novembre del 2019".  

Ibáñez ha negat rotundament que la seva empresa generi contingut, i que el club els ho hagi demanat:

"L'encàrrec del Barça en cap moment va ser de crear continguts negatius ni positius. La nostra tasca consistia a monitoritzar tota l'activitat dels comptes del Barça i de tot allò que té a veure amb el Barça. Nosaltres no generem continguts. L'informe que circula sobre una campanya per desacreditar Víctor Font no és nostre, no ha sortit de la nostra companyia. És fals."

El director de Nicestream aclareix el lligam de la seva empresa amb Respeto y Deporte, el compte que s'ha pogut relacionar directament amb l'empresa.

"Respeto y Deporte és un canal que neix a Facebook. Nosaltres vam registrar el domini web. Però no en gestionàvem els continguts. És com si nosaltres tenim un garatge i lloguem la plaça a algú, però el cotxe no és nostre. És un compte amb opinions, s'hi pot estar d'acord o no, però no conté termes insultants ni fa fake-news".

Els canals on van aparèixer atacs a elements de l'entorn barcelonista estaven destacats en un informe d'I3 Ventures dirigit al club que va sortir a la llum arran de la polèmica:

"Els canals que se'ns atribueixen no són nostres. Aquests canals són uns de tants que s'estan monitoritzant. La informació d'aquests canals estan en aquest informe en concret, però nosaltres fem seguiment d'uns 340 canals al voltant del Barça de tot el món. 150 milions de missatges. Nosaltres gestionem diferents eines de mesurament i a partir d'això fem càlculs algorítmics que ens permeten generar dades. No cal que en siguem administradors."

Ibáñez entén "que vam cometre una falta en no informar el nostre client de certs aspectes, i lamento que el Barça ens hagi rescindit el contracte, però jo hauria fet el mateix".

"Entenc que nosaltres som una munició per atacar la directiva. A la directiva se l'està atacant des de fa temps. Hi ha una intencionalitat de fer servir això com a part d'un procés de precampanya. És una operació amb intencionalitat política. No és espontània. Vull pensar que el soci no s'ho empassarà".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut