Carlos Alcaraz, alçant el trofeu que l'acredita com a campió de Wimbledon (Reuters)
Tenis

Carlos Alcaraz supera Novak Djokovic i repeteix títol a Wimbledon

El tenista murcià s'imposa en tres sets per sumar el seu quart Grand Slam amb només 21 anys: 6-2, 6-2 i 7-6 (7-4)

Redacció Esport3Actualitzat

Una final com la de Wimbledon és una cursa de llarg recorregut, però Carlos Alcaraz ha sortit decidit a marcar diferències ja des de l'inici, imprimint una intensitat al joc que Novak Djokovic, 16 anys més gran i recuperat de pressa i corrents d'una operació de menisc, ha acusat en excés. Resultat: trencament de servei ja en el primer joc a favor del murcià després de gairebé un quart d'hora de joc, i un segon trencament al cinquè per decidir el primer set (6-2 a favor d'Alcaraz, en 41 minuts). 

No ha afluixat el deixeble de Juan Carlos Ferrero, que ha començat també la segona mànega trencant el servei de Nole. El de Belgrad no sabia com tombar la truita. Ha aconseguit millorar el seu servei, però no ha pogut fer dubtar el jove murcià, que ha aconseguit un nou trencament al setè joc per assegurar-se el segon set.

Djokovic ha tret l'orgull al tercer set, començant a assegurar --aquesta vegada sí-- el seu servei i amenaçant el d'Alcaraz que, per primera vegada en tot el partit, s'ha sentit amenaçat. Però el d'El Palmar ha aguantat el tipus sense cedir el seu servei i ha clavat el cop definitiu al novè joc, quan ha aprofitat la segona de les tres pilotes de trencament que tenia amb l'enèsim passing (5-4). Ja només li quedava guanyar un últim joc per assegurar un triomf clar, però no ha sabut rematar la feina: ha desaprofitat tres pilotes de partit i el set ha anat al tie-break. Allà, Alcaraz s'ha sobreposat per endur-se el partit (7-4) a la quarta pilota de partit.   

Anar al contingut