Les pistes de Chicago Bulls i Indiana completament de color (Reuters)
BÀSQUET

Canvi de look a l'NBA, que estrena nou format i pistes multicolor

Nit d'estrena de format a l'NBA, on els dissenys de les pistes han acaparat gran part del protagonisme d'una jornada històrica

Redacció Esport3Actualitzat

Nit pionera a l'NBA. Després d'anys amb el debat d'incloure un nou al·licient a la temporada regular per fer-la més atractiva, aquesta última matinada ha tingut lloc l'estrena d'un nou format: el del torneig de mitjans de temporada, també conegut com "In-Season Tournament".

Tot i ser partits que comptabilitzaran en el balanç final de temporada regular, els duels de la ja denominada Copa NBA es podran distingir d'una manera inusual: les pistes agafaran protagonisme i es vestiran de gala per a l'ocasió.

 
 
 

Com funciona, aquest format?

Aquest format aglutina semblances amb els formats de les copes europees, però no condiciona la càrrega de partits per als jugadors. Els 30 equips de la competició estan dividits en 6 grups de 5 equips: tres grups pertanyen a la conferència Est i els tres restants, a l'Oest, i jugaran entre ells en aquesta fase de grups.

Els primers classificats de cada grup i els dos millors segons classificats de cada conferència passaran a disputar els quarts de final, en què els guanyadors passaran a disputar les semifinals i final al T-Mobile Arena de Las Vegas, una seu neutral. És a dir, la semifinal i final serien un format de final a quatre.

 

Els premis de la nova Copa

A més d'aixecar el primer trofeu de campió del torneig de mitjans de temporada, pel que fa a les retribucions, cada jugador de l'equip campió s'endurà un total de 500.000 dòlars, una xifra que significa un bon al·licient per a tots aquells jugadors que juguen sota un contracte més baix.

Pel que fa per l'altre equip finalista, els jugadors s'emportarien 200.000 dòlars per cap, mentre que els equips semifinalistes serien premiats amb 100.000 dòlars per a cada jugador. Finalment, els jugadors dels equips que siguin eliminats als quarts de final, seran guardonats amb 50.000 dòlars cadascun.

Curry és la gran estrella de la primera nit de Copa, i Jokic treu l'invicte a Doncic

Aquesta primera jornada de fase de grups ha deixat Stephen Curry com a protagonista destacat de la nit. El base dels Golden State Warriors, amb 30 punts, 8 rebots i 7 assistències, donava el triomf al seu equip a la pista dels Oklahoma City Thunder per 141-139, i ho feia amb una cistella guanyadora.

Anar al contingut