Robert Martínez, en un entrenament amb Portugal (EFE)
Robert Martínez, en un entrenament amb Portugal (EFE)
futbol

Bob Martínez, el discret entrenador català que enlluerna Cristiano: "És excel·lent"

El tècnic de Balaguer ha fet un ple de victòries i ja ha classificat la selecció portuguesa per a l'Eurocopa del 2024

Xavi FrancèsActualitzat

La selecció portuguesa ha començat en plena forma el camí cap a l'Eurocopa del 2024. Portugal ha assegurat la seva participació en el pròxim Europeu de futbol després de guanyar Eslovàquia i aconseguir set victòries en set partits disputats. El català Robert Martínez ha aconseguit fer funcionar a ple rendiment una selecció que va decebre en el passat Mundial de Qatar tot i tenir un gran equip.

La seva gran estrella, Cristiano Ronaldo, no ha dubtat a l'hora de destacar les claus del rendiment de l'equip i ha assenyalat al tècnic català. "Ens hem classificat perquè juguem bé. Tenim un bon equip i un entrenador excel·lent", ha matisat el veterà davanter de Portugal.

Als 38 anys, Cristiano encara en vol més. "Hem de continuar així, tenim més partits i hem de perfeccionar la màquina. L'equip ha estat molt bé i amb diferents sistemes", va explicar Cristiano després del partit. 


Cristiano i Bob Martínez, en un entrenament (Europa Press)

Martínez va arribar a la selecció després de la decepció de Portugal en el Mundial de Qatar. Una de les seves decisions ha estat recuperar Cristiano Ronaldo, molt discutit i relegat al paper de suplent. L'estrella portuguesa ha estat titular en sis dels set partits que ha dirigit l'entrenador català. l'exjugador del Madrid és el líder en atac, juntament amb el blaugrana Joao Félix.

Un tècnic discret i un exemple d'adaptació 

Sense fer gaire soroll, i després d'una trajectòria no gaire habitual, Robert Martínez s'ha convertit en un dels tècnics més cotitzats. La seva feina a la selecció de Bèlgica, que la va dur a ser tercera classificada en el Mundial de Rússia 2018, pot haver passat desapercebuda per a l'espectador, però no per a una gran selecció com la portuguesa.

Congut com a 'Bob', per la seva formació com a entrenador a la lliga anglesa, l'entrenador de Balaguer ja compta als 50 anys amb experiència en clubs com el Wigan, el Swansea i l'Everton. L'any 2016 va fer el salt a entrenar seleccions, i des de llavors la seva carrera com a entrenador ha guanyat un gran prestigi.

Un entrenador que ha mostrat una gran capacitat d'adaptar-se allà on va. Un exemple clar és l'esforç que ha fet per aprendre portuguès en pocs mesos. Al mes de març, la Federació va penjar un vídeo en el que es veia Robert Martínez fent classes de portuguès. Unes lliçons que ja ha exhibit en les seves respostes en roda de premsa.

 

 

Anar al contingut