Barça

Benzema, Messi i les ratxes dels dos equips: les claus per al Clàssic

El duel d'aquest dimecres al Camp Nou enfrontarà els dos màxims golejadors de la Lliga, i dos equips igualats a punts i que han sumat el mateix nombre de victòries des de l'ajornament del partit. Aquests són els punts destacats del Clàssic número 243 en competició oficial

Jordi Sunyer / Xavi LemusActualitzat

MESSI OMNIPRESENT

Leo Messi arriba al clàssic en un moment de forma esplèndid. I si el partit és al Camp Nou, el rival ja pot començar a tremolar. El capità blaugrana ha fet 9 gols en els últims 4 partits de Lliga disputats en terreny blaugrana. Amb un rendiment "in crescendo": un contra el Sevilla, dos contra el Valladolid i dos hat-tricks consecutius contra els dos últims rivals, Celta i Mallorca. Cap d'aquests equips ha trobat cap recepta per frenar el millor del món.

BENZEMA SURT DE L'OMBRA

Feia quatre temporades que Karim Benzema no acreditava les xifres golejadores d'enguany; justament, en l'inici de la primera etapa de Zidane al Madrid. "Pichichi" igualat amb Messi, amb dotze gols; ha marcat en cinc dels últims set partits que ha disputat. El francès combina la seva intel·ligència tàctica amb el fet de ser la principal referència ofensiva del Madrid; complirà 32 anys l'endemà del Clàssic, però està en camí de firmar la millor temporada de la seva carrera.

 

 

DEMOLIDOR A CASA

Jugant aquesta temporada com a local a la Lliga, el Barça només coneix la victòria: els 7 partits disputats han acabat amb triomf culer. I excepte el dia del Vila-real, quan van guanyar per un ajustat 2-1, la resta d'enfrontaments han anat acompanyats de golejades, tres vegades marcant 5 gols i les altres dues fent-ne 4. En total, els homes de Valverde han estat capaços de marcar 30 gols en aquests 7 partits davant del seu públic. Unes xifres estratosfèriques per a la resta d'equips.

INVICTES DES DE LA SUSPENSIÓ

Des que es va ajornar el Clàssic, el Madrid no ha perdut i només ha cedit dos empats. Curiosament, el Clàssic s'hauria d'haver disputat després de l'única derrota dels blancs a la Lliga, al camp del Mallorca. A més, els de Zidane han recuperat l'empenta dels minuts finals que els és característica: amb el de Benzema a València, ja són 6 els gols que han aconseguit en els últims deu minuts de partit.

Zinédine Zidane: "Això és el Reial Madrid, mai abaixem els braços. Sempre en volem més, i a València havíem de marcar un gol i ho vam aconseguir."

 

 

FRAGILITAT DEFENSIVA

Davant d'un rival del potencial ofensiu del Madrid, els blaugranes hauran de millorar en defensa per estalviar-se ensurts. En els partits jugats al Camp Nou aquesta temporada, tan sols el dia del Sevilla van ser capaços de deixar la porteria de Ter Stegen sense encaixar cap gol. La resta de partits, els equips rivals han estat capaços de perforar la xarxa blaugrana. Nou dianes han celebrat els rivals visitant l'estadi barcelonista al campionat espanyol.

SENSE HAZARD I AMB MIG BALE

La lesió al turmell que va patir Hazard en el duel de Champions contra el PSG el deixa sense Clàssic. Va ser el cromo de Florentino aquest estiu, però només ha pogut participar en vuit partits de Lliga, en què ha marcat un gol. El Madrid també té a mig gas Gareth Bale, amagat entre lesions i confusions en el seu ordre de prioritats. El gal·lès va firmar un doblet al Vila-real, però ha estat la seva única aportació golejadora en 9 partits.

ARXIVAT A:
El Clàssic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut