Ben O'Connor s'emporta el triomf i el liderat de la Volta a la Molina

Marc Soler ho ha provat a falta de 2 km de l'arribada, però no ha pogut enllaçar amb el ciclista de l'AG2R-Citroën Team, que ha arribat a la meta amb 6 segons de marge amb Juan Ayuso i Nairo Quintana
Josep Coch Actualitzat
TEMA:
La Volta

L'etapa de la Molina ha vist com un dels homes importants de la cursa, Tom Dumoulin, ha posat el peu a terra i ha abandonat quan quedaven 67 km per al final. La cursa ha tingut quatre protagonistes que han format l'escapada del dia: Simone Petilli, Casper Pederson, Mikel Bizcarra i Ander Okamika. Aquest quartet s'ha format a 140 km de la meta i han disposat de més de vuit minuts de marge. Movistar és qui ha agafat la responsabilitat d'accelerar el ritme del pilot amb l'objectiu que els rivals arribin al tram decisiu de l'etapa amb les forces el més exhaurides possible.

Els quatre escapats han coronat el primer port de muntanya -el Mont-Lluís- de primera categoria, amb menys de cinc minuts de marge. El ritme imposat per Movistar ha fet reduir les diferències fins als tres minuts i mig a 58 km de meta. A mitja ascensió de la Collada de Toses l'equip Bora també s'ha posat a col·laborar al capdavant del grup amb l'objectiu de treballar per un dels favorits, Sergio Higuita. Ander Okamika ha encapçalat el pas pel cim de la Collada, per davant dels seus companys d'escapada. El pilot, amb Bora i Movistar tirant per retallar les diferències, han passat a poc més de dos minuts. En el decurs del descens l'avantatge s'ha anat retallant encara més.

La Molina, decisiva

La tercera etapa s'ha decidit en l'ascensió a la Molina, tal com estava previst. L'ascensió ha començat amb els quatre protagonistes de l'etapa amb 36 segons de marge. L'Israel Team ha estat qui ha agafat la responsabilitat en els primers quilòmetres d'aquesta ascensió a la Molina, 11,6 km al 4,2% de pendent mitjà, Mikel Bizcarra és l'únic dels escapats que està mantenint el tipus a 9 km de la meta, ara en companyia del neerlandès Henri Vandenabeele que ha saltat del grup.

Per darrera és l'Ineos qui comença a treballar per Richard Carapaz. L'australià O'Connor i Vandenabeele s'han quedat sols al capdavant amb 20 segons de marge amb el grup de favorits. Per darrera Simon Yates s'ha quedat despenjat i perd opcions de guanyar aquesta edició de la Volta. Sergio Higuita fa l'ascensió enganxat a la roda d'Alejandro Valverde, guanyador a la Molina els anys 2018 i 2019. Ben O'Connor eixampla el marge fins als 27 segons quan queden menys de 5 km per al final. La falta de continuïtat en el ritme del grup de favorits està facilitant que l'australià vagi incrementant el seu avantatge, un ciclista amb victòries d'etapa al Tour i al Giro. Guillaume Martin també vol dir-hi la seva i ha fet un canvi de ritme per provocar una acceleració del grup de candidats a la victòria.

L'australià Ben O'Connor durant la tercera etapa de la Volta

A falta de 3 km ha atacat Marc Soler. El ciclista de l'UAE ha aprofitat un punt on suavitzava per llançar un atac. El darrer quilòmetre se li ha fet llarg a O'Connor, però ha tingut prou marge per imposar-se. El grup l'ha encapçalat Juan Ayuso, la gran promesa del ciclisme estatal, que ha acabat en segona posició, mentre que Nairo Quintana ha acabat tercer. Victòria i liderat per a Ben O'Connor.

Aquest dijous quarta etapa entre la Seu d'Urgell i Boí Taüll, amb tres ports de primera -Boixols i Creu de Perves, a més de Boí Taüll-, amb la meta a més de dos mil metres d'alçada, en la considerada etapa reina de la 101a edició de la Volta.

 

ARXIVAT A:
La Volta
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut