Groenewegen, amb les ulleres de la discòrdia, és felicitat pels seus companys del Jayco
Groenewegen, amb les ulleres de la discòrdia, és felicitat pels seus companys del Jayco
ciclisme

Batman captura la cinquena etapa del Tour i comença a amortitzar les ulleres més polèmiques

El campió neerlandès s'imposa a Dijon amb el nas tapat sota l'últim controvertit giny ideat pel ciclisme professional

Guim Fortuny GimbertActualitzat

La meta de la cinquena etapa del Tour 2024 no era a Gotham City, però qui l'ha passat primer rep el sobrenom de "Batman". Així coneix l'afició del ciclisme a Dylan Groenewegen des que l'sprinter del Jayco va sorprendre a l'inici de la prova amb unes ulleres mai vistes. Sota les dues lents de sol, un bec negre d'ocell tapa el nas del campió neerlandès, que defensa la innovació per raons d'aerodinàmica.

Aquest dijous a Dijon, capital de la mostassa, Groenewegen les ha començat a amortitzar enduent-se el triomf en un final ajustat amb Philipsen, Girmay i Gaviria.

La photo-finish, en la qual no s'ha vist el des de dimecres llegendari Cavendish, deixa palesa la igualtat i permet preguntar-se: i si ha vençut gràcies al bec de la màscara? El cas té interès perquè en alguna competició preparatòria del Tour l'hi havien fet treure. 

Les ulleres que Groenewegen vol posar de moda a base de victòries són l'últim dels ginys estrambòtics utilitzats al ciclisme professional. Els cascs acostumen a monopolitzar la inventiva dels dissenyadors de complements, amb apostes tant estranyes com futuristes que no sempre van acompanyades d'èxits.

El casc del Visma que l'equip dels Països Baixos ha utilitzat en alguna contrarellotge

 

Anar al contingut