Copa Amèrica

Greus incidents entre jugadors de la selecció uruguaiana i aficionats després de les semifinals de la Copa Amèrica

La semifinal de la Copa Amèrica acaba en una baralla entre futbolistes i seguidors

Redacció Esport3Actualitzat

La Copa Amèrica ha tornat a deixar una imatge lamentable en un partit de futbol. La semifinal disputada aquesta matinada entre l'Uruguai i Colòmbia ha estat en el punt de mira després dels dos episodis de picabaralles; un entre jugadors i staff de les dues seleccions, i l'altre, entre jugadors uruguaians i aficionats colombians.

El partit s'ha disputat amb la tensió esperada d'unes semifinals de la Copa Amèrica. Ha estat al final del partit quan Colòmbia ha exhibit la cara més cruel, fent la guitza als jugadors de l'Uruguai i desencadenant una baralla entre seleccions. El davanter uruguaià Luis Suárez s'ha referit a la tensió entre jugadors que el que "més molesta és la manera d'humiliar".

"Sempre hi ha picabaralles, rialles, paraules, el que sigui, però el que més molesta és la manera d'humiliar, de celebrar-ho, no té cap sentit."

En les declaracions postpartit, Suárez ha estat contundent amb aquest comportament i ha posat d'exemple el seu partit contra el Brasil als quarts de final. El jugador ha recordat com, a l'eliminar el Brasil, tots els jugadors de l'Uruguai van anar a saludar-los, "sabent el patiment que es viu en una derrota".

 

La problemàtica a les graderies

Darwin Núñez i Ronald Araujo, entre altres jugadors, també han protagonitzat un escàndol a les graderies. Al veure que un sector dels aficionats colombians increpaven els seus familiars i davant la passivitat de la seguretat de l'estadi, s'han enfrontat a l'afició. Segons han explicat posteriorment, els seguidors colombians han arribat a saltar a la zona reservada per a les famílies amb la intenció de molestar i, fins i tot, d'agredir. Les famílies no han pogut arribar a baixar a la gespa, tal com marca el protocol. Els jugadors, enrabiats, han topat amb aficionats exaltats, cosa que ha desencadenat un enfrontament físic amb cops de puny inclosos.

Aquest incident va ser criticat per alguns jugadors als mitjans de comunicació. José María Giménez va exposar els fets i el desastre de la seguretat a la Copa Amèrica, ja que aquests fets acostumen a ser reiterats en els tornejos sud-americans. Giménez va voler justificar les accions dels seus companys, perquè la seva família estava "en perill". També va demanar a la Conmebol que tingui precaució en els pròxims partits i que no torni a passar.

Luis Suárez tampoc ha callat respecte a aquest tema. El jugador de l'Inter de Miami ha expressat a la zona mixta que els seus companys de selecció se sentien impotents davant la situació que afectava les famílies i que la seva reacció ha estat un impuls natural.

"Es van veure arraconats i, si et cauen coses, òbviament sents impotència."

 

Ignacio Alonso, president de l'Associació Uruguaiana de Futbol, ha assegurat que els jugadors de l'Uruguai involucrats en la baralla amb alguns aficionats de Colòmbia a la grada del Bank of America Stadium de Charlotte (Carolina del Nord) només havien protegit la seva família.

"Simplement hem anat a protegir la família."

"Fins ara el que hem tingut és diàleg intern, hem arribat a la conclusió que ha estat una reacció natural, instintiva, de pare, de marit, de germà, de fill en veure la seva família en un moment molt complicat i que no permetien l'evacuació cap a la pista, que és el que el protocol indica", ha dit Alonso a la zona mixta posterior a les semifinals de la Copa Amèrica.

El comunicat de la Conmebol, que obre un expedient

La Confederació Sud-americana de Futbol (Conmebol) ha obert un expedient per "dilucidar la seqüència dels fets" i depurar responsabilitats. Unes hores abans havia condemnat "enèrgicament els actes de violència en el futbol", encara que ha evitat referir-se directament a la baralla entre jugadors uruguaians i seguidors colombians després de la semifinal de la Copa Amèrica.

"No són admissibles la intolerància i la violència dins i fora de la pista", afirma la Conmebol en el comunicat. També convida tothom "a bolcar tota la passió a encoratjar la seva selecció i tenir una festa inoblidable".

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut