Alejandro Balde a La Masia del Barça

Balde: "Els amics i la família em fan tocar de peus a terra"

El lateral esquerrà del FC Barcelona es troba en un dels millors moments després de guanyar-se la confiança de Xavi
Jordi Grau Actualitzat

Contra l'Almeria, Alejandro Balde va tornar a ser titular i no ho va fer en el seu lloc natural sinó que ho va fer una altra vegada per la dreta. Jordi Alba per l'esquerra i ell a cama canviada. Lluny de ser un maldecap per a Balde, el blaugrana afirma:

"És un repte que em dona més experiència. Els futbolistes hem d'estar preparats per jugar on ho necessiti l'equip."

Després d'una primera temporada de dubtes, amb lesions, i a cavall del primer equip i del filial, l'explosió li va arribar la darrera pretemporada. El lateral del planter confessa que la competència amb Alba i Alonso el fa créixer cada dia:

"Alba és un referent per a mi. Em dona molts bons consells. La competència sempre és bona i ens fa millors a tots. És un honor compartir posició amb dos jugadors de la categoria d'Alba i Alonso."

Xavi l'ha convertit en titular però, quan fan sessions de vídeo individualitzades, què li remarca?

"Que tinc potencial ofensiu i molt marge de millora en fase defensiva."

Amb 19 anys acabats de fer no ha perdut per a res els seus orígens. De pare guineà i mare dominicana sempre que pot torna al barri de la seva infantesa per sortir amb els amics:

"La família i els meus amics em fan tocar de peus a terra i procuren que l'èxit del moment no se'm pugi al cap."

No pot amagar la decepció per l'eliminació de la Champions però diu que toca centrar-se en la Lliga Europa i que cal guanyar-la. Aquests últims dies s'ha conegut que Balde forma part de la prellista de 55 jugadors per al Mundial de Luis Enrique:

"Poder jugar el Mundial de Qatar seria un somni per a mi."

Jordi Grau després d'entrevistar Alejandro Balde

Criat en un entorn absolutament castellanoparlant, Balde domina perfectament el català gràcies als dos anys que ha viscut a la Masia, i per desig exprés del futbolista, l'entrevista amb el canal Esport3 ha estat la primera que ha fet íntegrament en català amb un mitjà de comunicació.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut