Paula Badosa felicita Emma Navarro després de perdre als quarts de final del US Open (Reuters)
Paula Badosa felicita Emma Navarro després de perdre als quarts de final del US Open (Reuters)
Tenis

Badosa es desperta del somni americà de la manera més abrupta

La begurenca malbarata un 5-1 favorable en el segon set i veu com els quarts de final segueixen sent el seu límit als Grand Slams

Redacció Esport3Actualitzat

Paula Badosa s'ha quedat a les portes d'aconseguir el seu millor resultat en un Grand Slam després de perdre contra l'estatunidenca Emma Navarro en dos sets (6-2 i 7-5). La begurenca tenia franques esperances de superar per primera vegada uns quarts de final a l'Open dels Estats Units, després del precedent de Roland Garros 2021. La seva rival, però, número 12 del món, no li ha donat opció, gràcies a la superior eficàcia demostrada tant al principi com al final del partit, d'una hora i 12 minuts de durada. Entremig, la catalana ha viscut alguns moments brillants, com els que li han permès situar-se 5-1 al davant al segon set. Però s'ha acabat desfent en el pitjor moment.

Les dobles faltes (cinc en la primera mànega i set al final del partit) han estat una llosa per a Badosa, que ha concedit el primer set en 29 minuts (6-2). Un 'break' en el primer joc i un altre poc després li han posat en safata la segona mànega, on s'ha pogut veure una versió de la begurenca molt propera a la de les grans ocasions. En canvi, Navarro insistia a cometre errades no forçades. Però el cop moral dels dos trencaments de servei posteriors al 5-1 han fet molt de mal a la catalana, que ha vist incrèdula com se li escapaven sis jocs seguits (amb 24 dels últims 28 punts) i la continuïtat a l'Obert dels Estats Units.

Bon balanç global

Malgrat la derrota a Nova York, Badosa pot fer una valoració molt positiva d'aquest estiu i de la gira que ha completat per la pista dura nord-americana. La renúncia als Jocs Olímpics de París 2024 ha tingut la contraprestació de grans resultats, com són el títol del WTA 500 de Washington (el seu primer torneig des del gener de 2022), les semifinals del WTA 1.000 de Cincinnati i els quarts de final aconseguits a Flushing Meadows, l'escenari del gran torneig estatunidenc.

ARXIVAT A:
Paula Badosa
Anar al contingut