Tenis

Badosa i Alcaraz, als vuitens de final de Wimbledon amb molt patiment

La tenista begurenca ha derrotat la russa Daria Kasatkina, catorzena del món, en tres sets (7-6, 4-6, 6-4) i Alcaraz n'ha necessitat cinc per vèncer el nord-americà Frances Tiafoe, 29è del món

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Paula Badosa segueix ferma a Wimbledon. Un cop superats els problemes de lesions, la tenista empordanesa ja està a només una sola victòria d'igualar el seu millor resultat en un Grand Slam --els quarts de final de Roland Garros, el 2021--, després de superar aquest divendres en un partit maratonià la russa Daria Kasatkina, la catorzena millor jugadora del món.

Badosa ha començat molt bé el partit. S'ha posat amb un 5 a 2 molt esperançador. Però les coses s'han complicat i s'ha arribat al desempat, que ha resolt per 8 punts a 6, després d'un total de cinc pilotes de set de la catalana. Reacció de Kasatkina en el segon set (4-6), tot i que Badosa havia començat trencant el servei de la rival en el primer joc.

Patiment en el tercer

Paula Badosa ha patit molt per guanyar el partit perquè Kasatkina ha dominat per 2 a 4 i ha tingut dues oportunitats de trencament per posar-se 3 a 5. La catalana, però, no ha deixat de lluitar en cap moment i al final ha obtingut el premi desitjat: la victòria. Una victòria treballadíssima i que ha fet aflorar les llàgrimes de l'exnúmero 2 mundial.

Per a ella ha estat un triomf  "molt emotiu perquè pensava que no podria seguir jugant a tenis", ha dit a la mateixa pista, tot recordant la lesió a l'esquena que la va tenir allunyada de les pistes durant prop de mig any.

Badosa, que aquesta setmana és oficialment la jugadora número 93 del món, pujarà almenys fins al lloc 63 gràcies a les tres victòries que ja acumula a Londres. La seva pròxima rival sortirà del duel entre la ucraïnesa Daiana Iastremska (27 WTA) i la croata Donna Vekic (37 WTA). Amb Iastremska s'hi ha enfrontat una vegada, amb victòria de Badosa. Amb Vekic no s'han trobat mai.

Alcaraz ha necessitat cinc sets per vèncer Frances Tiafoe (EFE)

Alcaraz pateix molt, però també guanya

Victòria molt suada i patida de Carlos Alcaraz per accedir també als vuitens de final. El campió vigent ha necessitat cinc sets per desfer-se del nord-americà Frances Tiafoe, 29è del món. El murcià ha estat a sota en el marcador durant molta estona.

Ha cedit el primer set per 5 a 7 i, després de guanyar el segon (6-2), ha tornat a caure en el tercer (4-6). La clau ha estat en el quart set. Alcaraz ha aixecat una situació crítica quan perdia 5 a 4 i 0 a 30.

Tot i estar a dos punts de l'eliminació, ha pogut reaccionar a temps, igualar el set (6-6) i endur-se clarament el desempat per 7 punts a 2. En el 5è set, la dinàmica positiva d'Alcaraz ha estat decisiva. 6 a 2 al final i el campió vigent que ha superat una prova de foc. El seu pròxim rival sortirà del partit entre el nord-americà Brandon Nakashima (65 ATP) i el francès Ugo Humbert (16 ATP).