Azpilicueta es queda a la que ha estat casa seva els últims 10 anys

Azpilicueta no pot esperar el Barça i renova pel Chelsea: tots els detalls

El club blaugrana es queda sense el capità dels "blues", una operació que tenia molt avançada amb l'anterior propietat. Ell mateix li ha comunicat a Xavi
Redacció Esport3 Actualitzat

S'escapa un dels objectius que el Barça més temps portava perseguint. César Azpilicueta ha renovat pel Chelsea per a dues temporades. Malgrat l'acord que tenia per acabar sent culer, el navarrès de 32 anys ha aclarit el seu futur abans de l'inici de la Premier League d'aquest proper cap de setmana i continuarà a l'equip del qual és capità i on va arribar ja fa 10 anys. Ja és oficial: 

La determinació del nou propietari dels "blues", Todd Boehly, a mantenir com fos el seu emblema ha estat clau per al desenllaç final. Des del primer dia el nord-americà va ser reticent a desprendre's de la llegenda que va aixecar l'última Champions del club. Estaven convençuts que el Chelsea necessitava un líder i el tenien a casa, una opinió que comparteix l'entrenador Tomas Tuchel, que el considera peça bàsica.

Una negociació en què el Chelsea ha volgut guanyar temps

Aquesta postura explica l'estratègia negociadora que ha dut a terme el Chelsea, basada en anar guanyant temps per acabar de convèncer el jugador. Quan el nou amo de l'entitat va asseure's amb el Barça, va demanar una xifra superior al que havien pagat el 2012 per portar-lo de l'Olympique de Marsella (10 milions). Una xifra excessiva per a un Barça que fa un any, abans de la renovació automàtica del jugador per assolir un nombre de partits determinat, pretenia contractar el jugador a cost zero.

Un altre dels arguments utilitzats va ser comentar al Barça que encara no li havien trobat el substitut que estaven buscant. El conjunt presidit per Joan Laporta va detectar que amb Boehly les regles del joc havien canviat. A més, els de Standford Bridge no el volien incloure per abaratir els fitxatges de Frenkie de Jong ni Aubameyang.

Trucada a Xavi i un vídeo de comiat preparat

Azpilicueta ha trucat aquest dimecres a la tarda a Xavi Hernández per confirmar-li que es queda i que el Chelsea no accedeix a traspassar-lo.

El jugador tenia un pacte amb l'antiga propietat per facilitar-li la sortida i, fins i tot, tenia un acord amb el Barça de 2+1. Tant era el seu convenciment que faria les maletes que havia preparat un vídeo per acomiadar-se de la seva afició.

Opcions pel lateral dret blaugrana

Malgrat que Xavi valorava la jerarquia i polivalència de l'internacional, considera que Araujo i Koundé són dos recursos que té a plantilla que també poden exercir, amb garanties, tant de lateral dret com de central.

Es tanca així un dels temes oberts entre Barça i Chelsea aquest estiu. Queden encara les de Marcos Alonso, que pot viatjar de Londres a Barcelona, i la de Frenkie de Jong, candidat a emprendre el camí invers.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut