Aymeric Laporte amb el Manchester City
Aymeric Laporte, amb el Manchester City (Europa Press)
Futbol

Aymeric Laporte fa petar la bombolla àrab: "Hi ha molts jugadors descontents"

L'exjugador del Manchester City desvela en una entrevista la insatisfacció de diversos jugadors per la seva experiència a l'Aràbia Saudita

L'Aràbia Saudita va emergir com una amenaça seriosa pel futbol europeu a l'hora d'atraure jugadors de renom mitjançant ofertes econòmicament inigualables, fins al punt que molts no van poder-se resistir als cants de sirena acceptant les sucoses propostes del futbol saudita.

Fa pocs dies sorgia el primer jugador penedit per haver emprès l'aventura àrab. L'excapità del Liverpool, Jordan Henderson, demanava tornar al futbol europeu i, recentment, l'Ajax d'Amsterdam es convertia en el seu nou destí després d'haver recalat a l'Al-Ettifaq. Ara, ha estat Aymeric Laporte qui, a través d'una entrevista a Diario AS, ha destacat l'altra cara de la moneda del futbol àrab, assegurant que "hi ha molts jugadors descontents a l'Aràbia Saudita"

[Venir a l'Aràbia Saudita] És un gran canvi comparat amb Europa, al final és tot adaptació. No ens han posat masses facilitats. De fet, hi ha molts jugadors desconents, però vaja, cada dia ho estem treballant, negociant, per dir-ho d'alguna manera, i a veure si es millora una mica perquè això també és nou per a ells, tenir jugadors europeus amb una gran trajectòria. Segurament no estan acostumats i han d'adaptar-se a més serietat.

S'ho prenen tot força a la lleugera. L'ultimàtum que els puguis donar no els importa. Van a la seva, realment. Negocies una cosa i no te l'accepten després d'haver-la signat.

Preguntat sobre si l'experiència l'està sorprenent en sentit negatiu, el jugador ho compara amb Europa:

Desconec com és l'experiència de la resta, però per part meva, el que he vist és que t'intenten portar [a l'Aràbia  Saudita] i després està el dia a dia, que això ja és diferent.

Ens cuiden, però no prou. A Europa et paguen un bon sou, però et cuiden molt més.

 

La vida a l'Aràbia Saudita, l'altra cara

El central hispanofrancès va aterrar a l'Aràbia Saudita després d'haver conquistat tots els títols possibles amb el Manchester City, inclosa la Lliga de Campions. No obstant això, Laporte admetia que molts jugadors "venim no només pel futbol", però a nivell personal, esperava "una mica diferent".

Sent sincers, aquí hem vingut molts no solament pel futbol. Molts estem contents amb això, però jo busco alguna cosa més enllà de la part econòmica. A nivell de qualitat de vida, m'esperava algo diferent perquè al final et passes gairebé tres hores al dia al cotxe. Riad acumula molt de trànsit i perds molt temps al cotxe.

Pel que fa a una possible sortida, el jugador de l'Al-Nassr on juguen Cristiano Ronaldo o Sadio Mané entre d'altres, no tanca la porta a un retorn al futbol europeu si la seva situació no canvia:

De moment no m'ho he plantejat, però si estic tan decebut en tan poc temps, et preguntes què fer. Encara no he arribat això, però de cara al futur podria donar-se [el retorn a Europa] si continua aquesta dinàmica.

Anar al contingut