Rafa Márquez, envoltat dels seus jugadors en un partit de la temporada passada
Rafa Márquez, envoltat dels seus jugadors en un partit de la temporada passada (FCB)
barça

Asseguren que Rafa Márquez deixarà el Barça Atlètic per acceptar l'oferta de Javier Aguirre

L'ona expansiva de la crisi a la selecció mexicana amenaça de deixar sense tècnic el filial blaugrana. Ho podria anunciar al club diumenge

Redacció Esport3Actualitzat

És un dels temes del moment a Mèxic. L'actual entrenador del Barça Atlètic, Rafa Márquez, ja hauria acceptat l'oferta del mític Javier Aguirre per ser el seu segon a la selecció de Mèxic. Segons el periodista Gibrán Araige, de TUDN, ja existiria acord verbal entre la federació centreamericana i el "kàiser de Michoacán" per convertir-se en el primer auxiliar de l'equip nacional. 

L'entesa seria el pas previ a la seva desvinculació del filial blaugrana, pel qual va renovar a finals de juny. Márquez podria anunciar la decisió al club aquest diumenge. La possibilitat d'aprendre al costat del "vasco" Aguirre en la seva tercera etapa al capdavant de Mèxic podria ser la clau del "sí" de l'excentral, protagonista de 5 Mundials com a jugador. Un parell a les ordres de l'excomandant del Mallorca.

La federació s'ha posat les piles amb l'objectiu de revertir la crisi de la selecció, feta evident amb l'eliminació de la Copa Amèrica a la fase de grups, i dimarts passat va acomiadar Jaime Lozano. L'oferiment a Márquez seria per 6 anys. Mitjans mexicans asseguren que el pla podria passar perquè assumís el càrrec de seleccionador després del Mundial 2026, que coorganitzarà Mèxic juntament amb Canadà i Estats Units, i disposés de 4 anys per preparar el Mundial 2030. 

Qui serà el seu relleu al filial?

Fins que no es va fer oficial el canvi de Xavi per Flick, el nom de Márquez va estar vinculat al primer equip del Barça. Fins i tot, se li va oferir la banqueta de l'Oviedo de Segona Divisió. Si es confirma la notícia, la directiva de Joan Laporta haurà de buscar-li un relleu. Fa pocs dies es va anunciar que l'ajudant de Márquez al filial, Juliano Belletti, era l'elegit per suplir Óscar López a la banqueta del juvenil A.

Una temporada feliç amb final amarg

L'interès en el tècnic de 45 anys és el reflex d'una segona campanya al filial culer que l'ha situat al mapa com un tècnic per a equips d'alt nivell. Entre els mèrits que se li atribueixen hi ha el d'haver fet jugar l'equip amb ADN Barça malgrat les dificultats per treballar amb un mateix bloc.

Frontissa entre la primera plantilla i el juvenil, el Barça Atlètic 23-24 ha hagut de recórrer a 35 futbolistes --alguns, com Guiu, Furt o Cubarsí han enlluernat fent el salt a Montjuïc-- sense deixar de fer un joc fàcil de reconèixer. I ha estat capaç de portar l'equip a la final del play-off d'ascens, amb desenllaç agredolç a Còrdova, superant el llistó de fa un any, quan va caure en semis contra el Castella.

Anar al contingut