Artem Dovbyk mostra tres dits de la mà dreta, com els tres gols que va marcar contra el Sevilla
Artem Dovbyk celebra de manera gràfica el seu hat-trick contra el Sevilla (Siu Wu / EFE)
Girona

Artem Dovbyk: catorze gols com Bellingham, catorze cops més barat

Amb el hat-trick d'ahir, l'ucraïnès ha atrapat l'anglès a la classificació del màxim golejador de la Lliga. Tot i destacar en un campionat amb poca visibilitat com el del seu país, Míchel i Quique Cárcel estaven convençuts del seu potencial. I la van encertar

Jordi Sunyer Capella

Era una aposta, com a mínim, de risc: convertir el màxim golejador de la Lliga ucraïnesa en la referència ofensiva del Girona. Tot i que l'acord amb el Dnipró es va tancar per una mica més del 50% dels drets, els set milions d'euros que va abonar el club blanc-i-vermell van convertir Artem Dovbyk en el fitxatge més car de la història del club. El Dnipró l'hauria traspassat a algun dels grans d'Ucraïna si haguessin pagat quinze milions trinco-trinco; Quique Cárcel va ser hàbil per endur-se el fitxatge.

Dovbyk supera Badé per marcar de cap el primer gol contra el Sevilla
Dovbyk supera Badé i marca de cap el primer gol contra el Sevilla (Siu Wu/EFE)

A hores d'ara, almenys ja es pot dir que el davanter de Txerkassi ha marcat els mateixos catorze gols que va firmar el Taty Castellanos en tota la temporada passada. Era una incògnita i ha acabat igualat amb Jude Bellingham al capdavant de la classificació del pitxitxi de la Lliga. Un encert indiscutible.

"Dovbyk està sorprenent tothom, però nosaltres ja teníem la sensació que ens donaria molt. Té aquesta capacitat de marcar gols... i el tercer gol d'avui és dels més espectaculars que s'han vist mai aquí. Estic molt content per ell." (Míchel Sánchez, entrenador del Girona)

📲 𝐀𝐑𝐓𝐄𝐌! pic.twitter.com/XanFHv2xf3

Dels catorze gols de Dovbyk, cinc han estat amb el cap, com el primer d'ahir contra el Sevilla. Però que faci 1,89 metres d'alçada no vol dir que sigui només un rematador. Els seus companys l'anomenen "Màquina", "Terminator" o "Didier", en referència a Didier Drogba, però també són freqüents les comparacions amb Erling Haaland. Un gol com el tercer d'ahir, en què va deixar en evidència Sergio Ramos, està a l'abast de molt pocs. Dovbyk ha servit cinc passades de gol, i tenint en compte les seves catorze dianes, ningú a la Lliga ha participat en tants gols com ell. El joc d'esquena i la mobilitat el fan un davanter total. Ell és feliç a Girona, i el Girona és feliç amb ell.

Savinho supera Tanguy Nianzou en el partit contra el Sevilla
Savinho supera Tanguy Nianzou en el partit contra el Sevilla (Siu Wu/EFE)

L'ucraïnès no és l'únic jugador del Girona que encapçala classificacions estadístiques de la Lliga. Sávio Moreira no és només, des d'ahir, el millor assistent de la Lliga, amb set, també és el jugador que ha completat més dríblings en termes absoluts; n'hi falten dos per arribar als cent. Si el Girona és la revelació del campionat, també ho és per treure el màxim de futbolistes, com Dovbyk i Savinho, fins ara desconeguts pel gran públic.
 

Anar al contingut