Arrenca un Mundial femení de futbol ple d'al·licients

Els Estats Units defensen el títol en una competició que ha de suposar un pas més cap a l'equiparació amb el futbol masculí
Lluís Cervelló Torres Actualitzat
TEMA:
Alèxia Putellas

La novena edició del Mundial femení es disputa a partir d'aquest dijous a Austràlia i Nova Zelanda.

Els Estats Units tornen a ser el principal favorit a aixecar, per cinquena vegada, el trofeu. Seria el colofó perfecte a la carrera de Megan Rapinoe. La capitana, de 38 anys, es retirarà un cop acabi la temporada oficial al seu país, al novembre.

Megan Rapinoe, capitana dels Estats Units (EFE)

En la llista de veteranes il·lustres, destaquen dues jugadores que disputaran el seu sisè Mundial. Són la brasilera Marta Vieira, sis cops millor jugadora del món, i la nigeriana Ebi Onome, que ha complert 40 anys i que fa uns mesos jugava al Llevant Les Planes. A l'altre costat hi trobem la jugadora més jove d'aquest Mundial, la italiana Giulia Dragoni, actual futbolista del Barça, que té 16 anys.

Marta Vieira jugarà el seu sisè Mundial amb el Brasil

Les favorites

A més de la selecció dels Estats Units, tetracampiona i guanyadora de les dues últimes edicions, n'hi ha unes quantes més que aspiren a aixecar el trofeu. El Brasil sempre apareix entre els candidats al títol, per bé que no l'ha guanyat mai. Pel que fa als equips europeus, cal destacar Anglaterra, vigent campiona del continent, i les favorites habituals, com Noruega, Suècia o Alemanya.

 

En el cas d'Espanya, els resultats determinaran les opcions i, sobretot, l'ambient dins una plantilla amb tres jugadores convocades --Ona, Aitana i Mariona-- de les quinze que fa menys d'un any van demanar la destitució de l'entrenador, Jorge Vilda.

Les jugadores de la selecció espanyola volen arribar lluny al Mundial (RFEF)

Una lluita compartida

El Mundial també s'emmarca en la lluita per la igualtat. En els darrers anys, moltes federacions han igualat els percentatges de repartiment de premis entre els equips masculí i femení. Però les quantitats continuen sent molt diferents. La FIFA ha fet un primer pas augmentant de 30 a 110 milions de dòlars els premis d'aquest Mundial. Lluny encara dels 440 que es van repartir en el Mundial masculí de Qatar.

ARXIVAT A:
Alèxia Putellas Mundial Femení
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut