El danès Andreas Kron, vencedor de la segona etapa amb arribada a Montjuïc (La Vuelta)

Andrea Piccolo, nou líder d'una Vuelta passada per aigua

La pluja torna a afectar la prova i l'organització neutralitza els últims quilòmetres per minimitzar riscos
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
La Vuelta

La pluja no ha donat treva a la Vuelta, en la segona etapa, disputada entre Mataró i Barcelona, aquest cop, això sí, amb llum de dia i sense problemes de visibilitat per als corredors. Però les condicions no han estat fàcils per als ciclistes. L'aigua ha caigut durant pràcticament tot el recorregut, i les caigudes han sovintejat.

La més destacada, la del primer líder, Lorenzo Milesi, a qui el mallot vermell només li ha durat un dia. A falta d'uns 20 quilòmetres per a la meta, ha caigut pels carrers de Sant Feliu de Llobregat i, tot i que s'ha pogut reintegrar al grup, ha perdut contacte amb els dos corredors escapats. Un d'ells era el seu compatriota Andrea Piccolo, que és el nou líder, ja que ha passat primer pel punt en què avui s'han pres els temps, que paradoxalment, no era la línia de meta. 

Aquesta és l'explicació: a petició dels ciclistes, l'organització ha decidit no comptabilitzar els últims 9 quilòmetres pel Parc de Montjuïc, i ha agafat els temps al pas dels corredors per l'avinguda Maria Cristina. La pujada a Montjuïc s'ha limitat, doncs, a la lluita per la victòria d'etapa i a les bonificacions corresponents. 

El triomf parcial d'etapa, a la recta de l'Estadi, ha estat per al danès de l'equip Lotto Andreas Kron, després d'un atac en l'ascens al Castell de Montjuïc que li ha permès obtenir 7 segons d'avantatge sobre el grup perseguidor. Però aquesta diferència no li ha servit per assaltar el liderat, ja que els temps ja s'havien pres al peu de la pujada. 

Pacte per no disputar l'etapa

L'etapa l'han disputat, bàsicament, els corredors modestos, en bona part perquè, en el tram final, els noms importants de la prova han imposat un ritme lent, com a protesta per les difícils condicions en què ahir van haver de disputar la primera etapa.  

Una altra incidència extraesportiva de la jornada ha estat l'acció de sabotatge d'alguns espectadors en l'Alt de les Estenalles, que han llençat claus a la carretera i han provocat punxades a diversos corredors, entre ells el vencedor de l'última Vuelta, Remco Evenepoel.

Demà, primera etapa d'alta muntanya de la Vuelta, amb sortida de Súria i arribada a l'estació d'Arinsal, al Principat d'Andorra

 

ARXIVAT A:
La Vuelta
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut