NATACIO ARTÍSTICA

Andrea Fuentes parla dels seus somnis com a seleccionadora americana

La vallenca ens ha parlat també d'Anita Álvarez, la nedadora a qui va salvar la vida

Jordi RobirosaActualitzat

Andrea Fuentes té una personalitat ferma, poc avesada a convencionalismes: va formar part de la millor generació de la sincro catalana i espanyola que, de la mà d'Anna Tarrés, va discutir el domini de russes i xineses en l'àmbit internacional. Un cop retirada Gemma Mengual, ella havia de ser la número u indiscutible de la selecció espanyola, però va decidir que ja en tenia prou:

"M'hauria agradat acabar al Mundial de Barcelona, però vaig veure que ja no em feia tanta il·lusió entrenar-me i que ja havia fet el que havia de fer i no necessitava res més. Jo soc passional i necessito estar molt convençuda de les coses, i ara mateix estic en pau amb mi mateixa."

Fa gairebé cinc anys que l'Andrea té un repte majúscul: ser la seleccionadora dels Estats Units, un equip en projecció però que fins ara sempre ha estat a l'ombra de mexicanes i canadenques en l'òrbita americana. Les coses estan començant a canviar, i la nedadora de Valls té molts clars quin són els seus objectius.

"Estic molt contenta per tot el que estic aprenent sobre com tenir un bon lideratge. El meu objectiu és mantenir el respecte i que no només aprenguin a fer una bona sincro, sinó que aquest esforç els serveixi per a tota la vida."

Hem anat a veure l'Andrea i les seves nedadores a UCLA en un dia clar i assolellat de la ciutat de Los Angeles. Allà s'hi posen a les 7 del matí, quan tot just clareja, i acaben a quarts de tres de la tarda, amb una pausa de mitja hora per menjar alguna cosa. Un esport dur, sens dubte.

Amb l'Andrea també hem recordat l'episodi del salvament de l'Anita Álvarez, la nedadora del seu equip que va caure desmaiada al fons de la piscina en els darrers mundials i a qui Fuentes, literalment, li va salvar la vida:

"Vaig fer el que em va sortir de dins, i sí, va estar bé reaccionar a temps. Creuem els dits perquè no torni a passar. Els metges han dit que està tot bé i ella té l'obsessió de continuar nedant. Estem treballant molt la ment, i dir-li que si torna a passar no és la fi del món perquè serem aquí per rescatar-la de nou."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut