Alex Morgan, amb la selecció dels Estats Units (Europa Press)
Alex Morgan, amb la selecció dels Estats Units (Europa Press)
FUTBOL

Alex Morgan penja les botes i reivindica l'impuls del futbol femení

La nord-americana, que disputarà diumenge el seu últim partit, es retira del futbol després d'una exitosa trajectòria

Redacció Esport3Actualitzat

La futbolista nord-americana Alex Morgan ha decidit retirar-se del futbol. Amb 35 anys, l'actual jugadora del San Diego Wave FC posa fi a una llarga trajectòria on s'ha consolidat com una de les esportistes més influents.

 La futbolista, que va debutar el 2007 en el California Golden Bears, ha llençat la 'bomba' a través d'un vídeo penjat al seu perfil de X:

Morgan destaca que no ha sigut una decisió senzilla, però té clar que ha arribat l'hora de plegar:

"No és fàcil, però, a principis del 2024, vaig sentir al meu cor i a la meva ànima que aquesta era l'última temporada que jugaria a futbol"

En el comiat ha destacat el creixement que ha fet el futbol femení durant els seus 17 anys de carrera professional.

"Estem canviant vides i l'impacte que tenim en la propera generació és irreversible i n'estic molt orgullosa de formar-ne part, d'impulsar el joc per deixar-lo en un lloc on està. Estic molt orgullosa i feliç"

També ha anunciat quin serà el seu últim partit que disputarà. Serà el pròxim 8 de setembre, quan el San Diego Wave, el seu equip, s'enfrontarà al North Carolina Courage, ja que la temporada de la NWSL, la màxima lliga de futbol femení dels Estats Units, encara està en joc.

Al seu palmarès destaquen dues Copes del Món (Canadà 2015 i França 2019) i una medalla d'or als Jocs Olímpics de Londres 2012. També va aixecar una Lliga de Campiones la temporada 2017-18, quan jugava a l'Olimpique de Lió.

Anar al contingut