Barça

Renovacions al femení: el Barça es planta amb l'última oferta a Alèxia; Mapi seguirà fins el 2026

El Barça espera la resposta de la dues vegades Pilota d'Or mentre tanca la continuïtat de la central. També obre converses per lligar el relleu de Giráldez

Redacció Esport3Actualitzat

La lesió d'Alèxia ha entrat en un termini clau de 15 dies per fer net al genoll però la baixa de la capitana no condiciona, en cap cas, les negociacions per a la seva renovació. La pilota, això sí, és a la teulada de la futbolista. Té sobre la taula una proposta que, des del Barça, consideren molt bona --malgrat que l'última oferta del club ha vist escurçada la seva durada en un any--, i adequada, també, al context econòmic actual.

D'ofertes, no n'hi haurà més. El club s'ha plantat i confia en una resposta positiva de la molletana.

Mapi, a punt de renovar
Mapi, a punt de renovar

Mapi, la pròxima a renovar

No és l'única futbolista que acaba contracte l'estiu que ve. Hi ha casos, però, que estan més ben encarrilats. La pròxima a firmar la seva ampliació serà Mapi León, lesionada fins la primavera. Té un compromís amb el club per dues temporades més, fins al 2026.

Al nou director esportiu, Marc Vivés, se li ha acumulat feina aquests dies. Hi ha un bon grup de jugadores en el seu últim any de contracte. I n'hi ha de rellevants. Són Mariona, Marta Torrejón, Sandra Paños, Bronze, Gemma Font i Oshoala. No totes han rebut una oferta per seguir. De fet, alguna fins i tot sap, de veu del mateix Marc Vivés, que ara mateix el club no està en disposició de presentar-los cap proposta.

Jonatan Giráldez, rumb als Estats Units (EFE)
Jonatan Giráldez, rumb als Estats Units (EFE) (EFE)

Aposta continuista a la banqueta

També Jonatan Giráldez tenia gairebé firmada la seva renovació. Estava tot emparaulat, però va arribar aleshores una oferta suculenta dels Estats Units. Assimilat l'adeu del tècnic, el club ja s'ha posat mans a l'obra per trobar-li el relleu. Sense pressa, però sense pausa.

Hi ha converses en marxa, tant amb entrenadors del club com amb entrenadors de fora. La solució, de fet, podria estar dins. Als ajudants de Giráldez, Rafel Navarro i Pere Romeu, se'ls ha mantingut la proposta per renovar, sempre que no decideixin sumar-se a l'aventura nord-americana.

El requisit indispensable per al nou entrenador, segons fonts del club, serà que conegui i domini el mètode Barça. Haurà de saber adaptar-se al full de ruta marcat pel nou director esportiu. Al cap i a la fi, el projecte d'aquest Barça, tant en sentit de patró de joc com de metodologia d'entrenaments, està definit de fa temps.

Més Champions a l'Olímpic (Europa Press)
Més Champions a l'Olímpic (Europa Press)

Quarts i semifinals, a Montjuïc

Amb tot, l'aposta pel Barça femení és ferma. Hi ha el compromís de seguir augmentant el pressupost de la secció, sempre que sigui sostenible. Les previsions, en aquest sentit, són optimistes amb l'entrada de nous patrocinadors. La inauguració del nou Camp Nou, programada per al novembre de l'any que ve, també permetrà explotar més recursos en dies de partit.

Mentrestant, però, l'Estadi Olímpic Lluís Companys serà l'escenari dels duels de Champions. En la fase de grups, tots els partits hauran estat al Johan Cruyff. A partir dels quarts de final, les de Giráldez es desplaçaran a Montjuïc. També per exigències del VAR, no instal·lat encara a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

L'Olímpic, de fet, també podria acollir algun altre partit de la Lliga F, com va passar en l'últim clàssic contra el Reial Madrid, resolt amb golejada.

ARXIVAT A:
Alèxia Putellas
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut