Futbol

Aleñá: "Al Barça em va faltar paciència, no ho vaig saber gestionar bé"

Abans de visitar el Barça a l'Estadi Olímpic, el migcampista del Getafe ha atès TV3, en una entrevista en què repassa part dels 16 anys que va viure al club blaugrana. El mataroní adverteix, també, del perill de Mason Greenwood, l'estrella de l'equip de Bordalás

Amb 26 anys, Carles Aleñá ha adquirit un nivell de maduresa que li està permetent desenvolupar el seu millor futbol. A Getafe hi va arribar fa poc més de tres anys, convençut pel seu amic Marc Cucurella i per José Bordalás. Però mig any després, el defensa se n'havia anat al Brighton i el tècnic (que posteriorment va tornar), al València. Una situació complicada, per al migcampista maresmenc, però no tant com la seva sortida del Barça, després de 16 anys al club de la seva vida. Aleñá ha repassat el final de la seva època blaugrana en una entrevista a TV3.

"Estimo el Barça i jugar al primer equip sempre havia estat el meu somni. Ho vaig fer. Però el moment de la sortida va ser bastant dur per a mi. Quan ets allà mai en vols sortir. Vius en un núvol i és complicat gestionar-ho. Jo no ho vaig saber gestionar de la millor manera i no vaig tenir la paciència necessària."

Des del seu debut al primer equip del Barça, en un duel de Copa contra l'Hèrcules, el novembre del 2016, Carles Aleñá va viure 4 anys en una muntanya russa de sensacions. Del somni de triomfar al club de la seva vida, a la falta absoluta de confiança de Ronald Koeman, que va precipitar la seva sortida al Getafe, una temporada després d'una cessió infructuosa al Betis. Al club madrileny va descobrir-hi Bordalás, un tècnic que li va fer veure que hi ha un altre futbol, més enllà del que va aprendre al Camp Nou.

"Amb Bordalás he après que els jugadors han de ser forts físicament. Abans podies tirar amb el talent, però no n'hi ha prou. S'està veient que el futbol de toc ha passat i que ara s'imposa un futbol més directe. El Barça ho va fer en una època en què hi havia uns jugadors que no tornaran."

En l'estrena de la Lliga, al Coliseum de Getafe, l'equip d'Aleñá va ser capaç d'esgarrapar un empat contra el Barça (0-0). Des d'aquell duel, en ple mes d'agost, els dos equips han variat molt i en els madrilenys han emergit dues figures que caldrà tenir molt amb compte. D'una banda, l'exmadridista Borja Mayoral, que amb 15 gols, és a només una diana de Bellingham en la lluita pel trofeu Pitxitxi. De l'altra, Mason Greenwood, migcampista cedit pel Manchester United. Al britànic, que ha il·lusionat l'afició del Getafe, l'estan seguint molts equips de primer nivell. I el Barça n'és un.

"És un jugador diferencial, possiblement un dels cinc millors futbolistes amb els quals he estat. Té una gran capacitat de driblar i deixar jugadors enrere, de jugar amb les dues cames. És una cosa bestial."

Amb Borja Mayoral, Greenwood i el mateix Carles Aleñá, tots ells a les ordres de Bordalás, el Barça tindrà un os dur de rosegar aquest dissabte a l'Olímpic.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut