Lewandowski celebra el seu gol davant Irlanda (EFE).

Alemanya, Polònia, Albània i Romania es classifiquen per a l'Eurocopa i Lewandowski arriba als 13 gols en la fase de classificació

Aquest diumenge ha començat a disputar-se l'última jornada de la fase de classificació per a l'Eurocopa de França del 2016, i quatre seleccions més han aconseguit assegurar-se un lloc
Actualitzat

Alemanya, Polònia, Albània i Romania han estat les quatre seleccions que aquest diumenge han deixat tancada la seva classificació per a l'Eurocopa del 2016, afegint-se a Irlanda del Nord, Portugal, Islàndia, la República Txeca, Anglaterra, Àustria, Espanya, Suïssa, Gal·les, Bèlgica, Itàlia i l'amfitriona, França. Ara queden 8 places lliures per assignar, tres en els partits que resten de l'última jornada de la fase de classificació entre dilluns i dimarts, 1 pel millor tercer dels grups de la fase i 4 a la repesca.

Alemanya, campiona del món, ha guanyat la penúltima del grup D, Geòrgia, sense gaire brillantor (2-1), amb un gol de Max Kruse a 10 minuts del final. La selecció que dirigeix Joachim Low s'ha proclamat campiona del seu grup davant una Polònia que també ha patit per superar la tercera Irlanda (2-1).

El davanter del Bayern de Munic Robert Lewandowski ha aconseguit el gol del triomf poc abans del descans. Amb aquesta diana el polonès classificava els seus per a l'Eurocopa i arribava a les 13 en aquesta fase de classificació, igualant la marca de l'irlandès David Healey del 2008. En l'altre partit del grup, totalment intranscendent, Escòcia ha golejat Gibraltar (0-6) amb un "hat-trick" de Steven Fletcher.

Albània, dirigida per l'italià Gianni de Biasi, és la protagonista d'una de les grans sorpreses d'aquesta fase de classificació. Els albanesos han derrotat 0 a 3 a Armènia, i s'han assegurat el segon lloc del grup I, al darrere d'una Portugal que ha guanyat Sèrbia per 1 a 2, el seu setè triomf consecutiu. La classificació d'Albània per a l'Eurocopa condemna Dinamarca a jugar la repesca.

Romania també ha fet realitat el seu desig. El seu triomf sobre les Illes Fèroe per 0 a 3 els ha donat el segon lloc del grup F i un bitllet per anar a França l'estiu que ve. Irlanda del Nord, primera d'aquest grup, ha empatat a 1 a Finlàndia mentre que Grècia ha guanyat Hongria per 4 a 3. Els hongaresos podrien obtenir la seva classificació com a millor tercer en funció del que faci Ucraïna aquest dilluns contra Espanya. Si no, jugaran la repesca.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut