Carlos Alcaraz celebra el seu triomf a Roland Garros estirat a terra i axecant els punys
Carlos Alcaraz guanya el seu tercer Grand Slam, amb 21 anys
Tenis

Alcaraz s'imposa a Roland Garros i se situa com a número 2 del rànquing ATP

El murcià, de 21 anys, ha derrotat Alexander Zverev en 5 sets: 3-6, 6-2, 7-5, 1-6 i 2-6

Redacció Esport3Actualitzat

Carlos Alcaraz ha trencat el servei a Zverev tot just començar, però l'alemany l'hi ha tornat per posar l'1-1. Tots dos tenistes han mantingut el servei fins al cinquè joc, quan Alcaraz ha tornat a aconseguir el break i s'ha situat 2-3. Això ha donat confiança al murcià i ha començat a llançar cops curts i llargs al número 4 del món fins a tenir dues boles de trencament per al 2-5, però Zverev no s'ha desesperat i ha posat el 3 a 4. Al vuitè joc, però, Alcaraz ha tornat a trencar el servei a l'alemany i s'ha adjudicat el primer set per 3-6.

El segon set ha començat amb un joc etern que s'ha endut Alcaraz després d'11 minuts, però Zverev ha apujat el nivell, s'ha refet, ha trencat dos cops el servei al murcià i ha tancat el set a favor seu, per 6-2. L'alemany ha recuperat la confiança i ha protagonitzat cops espectaculars.

El tercer set ha durat una hora i cinc minuts. Zverev ha seguit com un tro i en una de les pauses s'ha sentit Juan Carlos Ferrero, entrenador d'Alcaraz, cridar-li que es posés al mateix nivell de lluita que l'alemany. El murcià ha canviat d'actitud i ha guanyat els dos següents jocs, trencant-li el servei a Zverev, però l'alemany no s'ha rendit. Li ha tornat el trencament al novè joc i del 2-5, amb tot de cara per a Alcaraz, ha acabat guanyant el set per 7-5. Moment crític per a Carlos Alcaraz.

El murcià ha aprofitat el descans entre sets per aclarir la ment i ha començat el quart amb un 4-0. Tal com estava anant el partit, però, Zverev només podia tornar trencant el servei, per intentar minar la moral del número 2 del món, que acabava el cinquè joc amb molèsties a la cama esquerra i atès pel fisioterapeuta. Alcaraz ha tornat a la pista com si no hagués passat res i ha tornat a trencar el servei al seu rival per tancar el set 1-6 a favor seu. 

Al cinquè set, Alcaraz ha començat igual que ha acabat el quart, però amb 1-2 a favor seu ha tornat a necessitar assistència. Al quart joc s'ha vist el punt de la tarda, després de 16 cops.

Zverev ha anat a remolc tot el cinquè set. Ha cedit dos serveis a Alcaraz i aquest, després de 4 hores i 19 minuts, ha tancat el set guanyant per 2 jocs a 6 i per 3 sets a 2.

Amb aquesta victòria, Carlos Alcaraz és el nou número dos del món, darrere de Jannick Sinner, a qui va derrotar a les semifinals de Roland Garros.

 

 

Anar al contingut