Albert Llovera tornarà al Dakar... i ho farà amb la seva neboda

Serà la vuitena participació del pilot andorrà, paraplègic des dels 18 anys, en el ral·li més dur del món
Redacció Esport3 Actualitzat

L'olor de benzina segueix perseguint Albert Llovera, que el pròxim 31 de desembre prendrà la sortida del Ral·li Dakar. Serà la seva vuitena participació, la cinquena conduint un camió.

En només 5 mesos, Llovera, que té 56 anys, ha aconseguit tirar endavant un nou projecte al capdavant d'un Ford Trucks. Un vehicle de 9.000 quilos de pes i més de 1.000 cavalls de potència, tot un monstre que espera poder dominar al desert de l'Aràbia Saudita, on arribarà amb només 70 quilòmetres de conducció.

Els únics testos que va poder fer van tenir lloc a Polònia, molt a prop de la zona del conflicte entre Ucraïna i Rússia. No hi ha dubte que a Llovera li agraden les emocions fortes:

"El dia anterior havia caigut un míssil a 35 quilòmetres d'allà i els tècnics em preguntaven si estava segur de voler conduir. Jo no en vaig tenir cap dubte, necessitava rodar per sumar quilòmetres i fer una bona preparació del vehicle per poder anar al Dakar en condicions."

Oncle i neboda compartiran aventura dakariana (@FordTrucks)

Al Dakar, aquest any hi anirà amb la seva neboda, Margot Llobera. Pilot de motos, copilot de cotxes i, ara també, de camions, té 26 anys i una passió desfermada per l'univers dakarià, tota una herència familiar que podrà compartir amb el seu oncle.

"Anar amb ell és com tancar un cercle. Estic en aquest món perquè volia viure les historietes que ens explicava a casa. Poder compartir-ho amb ell, ara, és màgic. Estic preparada per dur el camió al final d'aquesta prova."

La millor participació de Llovera al Dakar és una quinzena posició. Un repte difícil de superar, però potser no en aquesta edició. L'absència de Kamaz, el potent equip de l'exèrcit rus, ha fet augmentar el nombre d'inscrits en la categoria de camions i la competitivitat serà molt més elevada per intentar succeir en el palmarès els eterns campions del ral·li.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut