"Qui és el Girona?": així veu la premsa estrangera la "caixa sorpresa" de la Lliga
Capçaleres com la BBC donen protagonisme al Girona
Girona

"Qui és el Girona?": així veu la premsa estrangera la "caixa sorpresa" de la Lliga

L'equip de Míchel centra les mirades arreu d'Europa, un equip "imponent" que "marca el ritme" a la competició lliguera

Redacció Esport3Actualitzat

El Girona ha recuperat el liderat de la Primera Divisió després d'imposar-se per 3 a 0, i amb facilitat, a l'Alabès. Dos punts d'avantatge amb el Madrid i nou sobre el Barça. Els seguidors de Montilivi han vist un líder solvent, contundent a les àrees i que porta números de campió d'hivern. La premsa local es rendeix als de Míchel, però com es projecta l'equip gironí a l'estranger? A Míchel li preocupa que el ressò mediàtic que està tenint el líder inesperat de Primera pugui desconcentrar la plantilla. Però assegura que toquen de peus a terra.

La victòria contra el Barça va tenir un impacte indiscutible a la premsa internacional. A Al-Jazeera, com a mostra, parlaven d'un Girona "enlluernador". Però més enllà de la fita a Montjuïc, el Girona gaudeix de protagonisme i elogis en una victòria com la de l'Alabès que li permetia recuperar el liderat de la Lliga. Ho va fer amb un doblet d'Artem Dovbyk, que ja acumula 10 gols a la Lliga i només el supera Bellingham.

La BBC s'ha despertat amb una piulada matinal sobre l'equip català. El Girona "marca el ritme" en la cursa per la Lliga. En la seva crònica, es refereixen als de Míchel com a "caixa sorpresa" de la Lliga, i remarquen en diverses ocasions que el Girona forma part del grup empresarial del Manchester City. També destaquen la cessió per part dels de Guardiola de Yan Couto.
 

 

A l'Équipe, "l'equip català recupera el liderat de la Lliga".
 

El diari escocès The Scotsman dedica un article aquesta setmana amb aquest titular: "Qui és el Girona? Líders sorpresa de la Lliga, despesa similar al Celtic, menys aficionats que el Hearts i el Hibs, germà de Pep Guardiola".

 

A Itàlia, la Gazzetta dello Sport comença la crònica del Girona-Alabès amb un "S'ha respectat el pronòstic". Es dona per fet que els gironins són els favorits.

El mitjà turc Ajanssport remarca que "la tempesta gironina" continua a la Lliga. "Van derrotar l'Alabès i van recuperar el seu lloc al capdavant, per davant del Reial Madrid."
 

 

El diari suís Blick dedica una crònica a la victòria del Girona contra l'Alabès i descriu amb detall el que està vivint Montilivi. "Al cap de 23 minuts, l'afició celebra a l'Estadi Municipal de Montilivi de Girona el gol del davanter Artem Dovbyk (novè gol de la temporada). I al petit poble de Catalunya de 100.000 habitants, els aficionats gironins s'hi van acostumant a poc a poc."

"A Espanya la gent fa temps que canta els elogis de Girona. Per exemple, Marca, el diari de la casa del Reial Madrid, escriu: "En aquests moments ningú està jugant millor, ningú intenta jugar un futbol més atractiu que el Girona. Ara s'ha de veure finalment com a candidat al títol."

 

Bein Sports resumeix la situació d'aquesta manera: "Girona no para de sorprendre i torna a avançar el Madrid."
 


El Girona, "entre els millors d'Europa". "Algú pot frenar-los?", diu Onefootball.

Al The Mirror es pregunten "Com el Girona està escrivint un conte de fades aterridor de la Lliga amb descartats de la Premier League". I comparen el moment del Girona amb el del Leicester.

El Girona imposa un ritme "vertiginós". "On s'aturaran?", es pregunta Mercafoot.


Comptes internacionals amb milions de seguidors no deixen passar el ressò del Girona. Amb mems inclosos.

Anar al contingut