Sam Sunderland durant l'edició del 2022

Així serà el Dakar 2023: dates i novetats més importants del ral·li raid

El ral·li Dakar torna a l'Aràbia Saudita per viure una de les edicions més dures dels darrers anys, amb prop de 5.000 quilòmetres d'especials
Àlex Ávila Actualitzat

El Dakar 2023 donarà el tret de sortida el 2022 amb l'etapa pròleg del 31 de desembre. La competició s'allargarà més de dues setmanes, cosa que no passava des del 2012, amb 14 etapes més el pròleg en 16 intenses jornades.

En el seu quart any a l'Aràbia Saudita, el ral·li creuarà el país i anirà del mar Roig al golf Pèrsic, en un total de 4.607 quilòmetres d'especial, respecte als 4.258 de l'any passat. El 70% de les etapes seran inèdites i la majoria superaran els 450 quilòmetres, quan el 2022 només els va superar una etapa.

L'ampliació tant en nombre de dies com de quilòmetres i les grans novetats fan preveure que aquesta sigui una de les edicions més dures des que es competeix a l'Aràbia.

Tres novetats rellevants

Des que va arribar a la direcció del Dakar, David Castera ha tingut com a objectiu, entre d'altres, acabar amb la informació privilegiada entre els pilots, per fer així una cursa més imprevisible. Per aquest motiu enguany s'introdueixen grans novetats que afectaran de ple els pilots de les diferents categories.

  • Es disputaran quatre jornades al Rub al-Khali, un desert immens conegut com l"empty quarter" (el quadrant buit), ple de cadenes de dunes i d'una gran duresa. Es tracta d'un dels deserts més inhòspits del món.
  • Les especials seran non-stop, és a dir, no hi ha neutralitzacions i, per tant, durant la jornada els pilots no poden saber com va la cursa ni rebre informació dels rivals.
  • La tercera i última gran modificació afecta els pilots de motos, ja que l'organització vol evitar que es renunciï a la victòria d'etapa per obtenir una bona posició de sortida el dia següent. Per aquest motiu es donaran recompenses de temps als pilot que mes quilòmetres faci al capdavant de l'etapa, liderant la cursa, fins al punt del repostatge.
Aquest serà el recorregut del Dakar 2023 (@Dakar)
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut