Els arbitratges han estat els grans protagonistes de la Jornada 23 de LaLiga (Reuters)
Futbol

Així estaria la classificació de la Lliga sense els errors del VAR

Després d'una jornada especialment polèmica per les decisions arbitrals, el Girona lideraria la classificació i el Barça seria segon, empatat amb el Madrid

Redacció Esport3Actualitzat

Les decisions que es prenen al VAR són clau per ordenar la taula i, si analitzem com afecten els gols anul·lats, els vàlids, els penals xiulats, i els no xiulats, ja fa dies que és clar que la classificació canviaria.

Sense els errors a la primera volta, ara mateix el líder de LaLiga a la jornada 23 amb 54 punts seria el Girona. El seguirien el Barça i el Madrid, amb 53 cadascun, un fet que mostra que, més enllà dels problemes esportius i de lesions, el conjunt blaugrana també s'ha vist afectat per les decisions arbitrals.

LA TAULA SENSE ELS ERRORS 

  1. Girona 54
  2. Barcelona 53
  3. Reial Madrid 53
  4.  Atlètic de Madrid 49
  5.  Athletic Club 46
  6.  Reial Societat 39
  7.  València 34

 

Jornada de lliga moguda 

Aquest cap de setmana, la jornada ha estat especialment polèmica: el Barça va acabar guanyant, però va veure com Vitor Roque era expulsat d'una manera més que qüestionable. A més, Del Cerro Grande des del VAR va invalidar el gol de Yangel Herrera per un fora de joc que va passar 37 segons abans. Si hagués pujat al marcador, aquest gol hauria significat el triomf del Girona i la possibilitat per als de Míchel d'estar per sobre del Madrid ara mateix. Al derbi madrileny, l'ajudant de Sánchez Martínez va anul·lar un gol de Savic que el col·legiat havia donat per vàlid, mentre que els blancs van reclamar també dos penals.

Els jugadors del Girona, abatuts després del partit contra la Reial Societat (Siu Wu / EFE)

El Girona seria líder en solitari

Una de les accions més polèmiques va ser el gol anul·lat al Girona. Del Cerro Grande des del VAR va invalidar el gol de Yangel Herrera per un fora de joc que va passar 37 segons abans del gol. 

El conjunt de Míchel seria líder de LaLiga amb 54 punts i el seguirien el Barça i el Reial Madrid, amb 53 punts cadascun.

Savic no se'n sap avenir del gol que li havien anul·lat (Reuters)

Un derbi madrileny amb polèmica

Al derbi d'aquest diumenge al Santiago Bernabéu, el VAR va anul·lar un gol a Savic al minut 50 per entendre que era un fora de joc per interferència de Saúl sobre Lunin, el porter del Reial Madrid. Aquest gol, que hauria suposat l'empat de l'Atlètic, va ser anul·lat per fora de joc posicional de Saúl.

Al Reial Madrid també té queixes sobre l'arbitratge. Els blancs no entenen els motius que van portar Eduardo Prieto Iglesias a no recomanar a José María Sánchez Martínez anar al VAR per analitzar els tres possibles penals que, al seu entendre, l'Atlètic de Madrid va poder cometre.

La inexplicable expulsió de Vítor Roque

Al partit entre l'Alabès i el Barça, Martínez Munuera es va inventar una expulsió de Vitor Roque. L'acció, que no va poder ser revisada pel VAR en tractar-se d'una segona targeta groga, va enviar el brasiler als vestidors després de només 13 minuts al camp.

 

L'expulsió de Vítor Roque, més que polèmica (EFE)

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut