Aitana Bonmati, en la prestigiosa llista (BBC)
Futbol

Aitana Bonmatí, entre les 100 dones més influents del món segons la BBC

La cadena pública del Regne Unit l'ha triat al costat de personalitats com Michelle Obama o Amal Clooney

Redacció Esport3Actualitzat

Aitana Bonmatí no ha parat d'acumular títols i guardons durant tot l'any: la Lliga, la Champions, el Mundial, la Pilota d'Or, el premi a millor jugadora de la UEFA... Ara la futbolista ha sumat un nou reconeixement, que traspassa les fronteres del futbol. Ha estat inclosa en la llista de les 100 dones més influents del 2023 de la BBC.

La cadena pública del Regne Unit en destaca els èxits esportius, però sobretot el seu paper fora dels terrenys de joc.

"Sense por d'utilitzar la seva veu dins i fora del camp, Bonmatí parla per la igualtat en el futbol femení."

"Quan la victòria del seu país al Mundial es va veure eclipsada per les conseqüències del petó als llavis del president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, a Jenni Hermoso, Bonmatí va utilitzar el seu discurs a la UEFA per donar suport a la seva companya d'equip i a totes les dones que s'enfronten a situacions similars."

Aitana forma part d'una llista que inclou personalitats com Michelle Obama, advocada i exprimera dama dels Estats Units; Amal Clooney, advocada de drets humans; Timnit Gebru, experta en intel·ligència artificial; o America Ferrera, estrella de Hollywood.

La llista de la BBC destaca sobretot la tasca de les activistes climàtiques en un any "en què la calor extrema, els incendis forestals, les inundacions i altres desastres naturals han dominat els titulars".

Segons explica el mitjà, els noms, que es mostren sense cap ordre concret, han estat triats per la seva influència "en històries importants durant els últims dotze mesos", per tenir "històries inspiradores per explicar" o per haver aconseguit "alguna cosa significativa o que hagi influït en les seves societats".

 

 

ARXIVAT A:
Aitana Bonmatí
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut