Banyoles
Els Campionats d'Espanya d'aigües obertes es disputen a Banyoles aquest cap de setmana
Natació

Aida Bertran i Pol Gil s'imposen en els 10 quilòmetres d'aigües obertes a Banyoles; Villaécija, desqualificada

La prova s'ha disputat sota una pluja intensa que ha dificultat la visibilitat dels nedadors i ha obligat a ajornar algunes proves fins diumenge

Actualitzat

Aida Bertran, del CE Mediterrani, i Pol Gil, del CN Vallirana, s'han proclamat campions d'Espanya d'aigües obertes en la prova de 10 quilòmetres disputada a l'estany de Banyoles aquest dissabte.

Erika Villaécija, una de les favorites, ha estat desqualificada. La nedadora del CN Sabadell s'ha saltat la línia de sureres que marcava l'arribada després d'entrar la primera a meta. L'errada de Villaécija, a causa de la cortina d'aigua que queia en aquell moment sobre el llac de Banyoles, ha donat el triomf a Bertran amb un temps de dues hores i sis minuts. El podi l'ha completat Núria Ciuró (CN Sant Andreu) i Esther Núñez (CN Sabadell).

En la modalitat masculina, després de Gil, que ha marcat un temps d'1 hora, 54 minuts i 59 segons, han creuat la meta Guillem Pujol i Roger Rabassa, tots dos del CN Mataró.

Uns 150 nedadors de les diferents categories tenen previst participar en aquesta competició, que torna diumenge amb la prova dels 5 quilòmetres de contrarellotge. Durant aquest dissabte ha calgut ajornar algunes curses per les inclemències meteorològiques.

Anar al contingut