Abel Ruiz ja és nou jugador del Girona

El davanter valencià firma per 5 temporades i té experiència en competicions europees

Abel Ruiz és el nou integrant de la davantera del Girona. El valencià va passar dimecres les proves mèdiques. És el segon fitxatge del club, després de l'arribada de Krejcí. Firma fins al 2029.

Format en les categories inferiors del Barça, de 24 anys, tenia una clàusula de rescissió d'uns 15 milions d'euros, però el club portuguès l'ha rebaixada pel fet que Ruiz acabava contracte el 2025.

El Girona ha pagat gairebé nou milions d'euros més els drets de Gabri Martínez, que acabarà jugant amb l'equip portuguès. El jove davanter de Sant Fost de Campsentelles ha jugat cedit al Mirandés. A la Lliga Hypermotion ha marcat 9 gols en 41 partits.

L'operació en reportarà una petita part al Barça com a club formador. Al gener, diversos clubs espanyols es van interessar per Ruiz, però no es va arribar a cap acord de traspàs amb el Braga. Els registres d'aquesta temporada són de 8 gols (6 a la Lliga) i 3 assistències en 48 partits.

No disponible per a l'estrena a la Lliga

Abel és un dels noms de la prellista olímpica de Santi Denia. En cas d'anar a París, no seria a l'estrena del campionat al Benito Villamarín ni les jornades posteriors. Tampoc hi podria ser Miguel Gutiérrez. El lateral faria tàndem a la banda esquerra de la defensa amb Juan Miranda, que també té passat blaugrana.

Redebut a la Lliga

L'ex del Braga ja va debutar a la Primera Divisió espanyola. Els primers minuts d'Abel a la competició domèstica espanyola van ser sota les ordres d'Ernesto Valverde. El 12 de maig del 2019, el --llavors-- jugador del Barça B va disputar els últims 20 minuts del partit al Camp Nou entre el Barça i el Getafe. Els blaugranes van guanyar 2 a 0, amb gols d'Arturo Vidal i Arambarri en pròpia porteria.