Unai Simón i Julen Agirrezabala durant un entrenament amb l'Athletic
Unai Simón i Julen Agirrezabala durant un entrenament amb l'Athletic (Athletic Club)
Futbol

A l'Athletic Club li surt un altre gran problema que no és Nico Williams

El conjunt basc podria començar la temporada amb un porter del filial per les lesions d'Unai Simón i Julen Agirrezabala

Redacció Esport3Actualitzat

La directiva de l'Athletic Club està centrada a intentar retenir la seva perla, almenys, una temporada més. La gran Eurocopa de Nico Williams ha fet que els grans clubs europeus s'hagin interessat en el davanter. Tant és així, que el president del club basc, Jon Uriarte, va carregar contra la selecció espanyola per "no protegir" el jugador. 

Un cop acabada l'Eurocopa, però, ha sorgit un altre gran problema a San Mamés: la porteria. I és que Unai Simón ha hagut de passar pel quiròfan i estarà entre quatre i cinc mesos de baixa, per la qual cosa no tornarà a jugar fins al 2025.


Malgrat tot, a l'Eurocopa

Fa mesos que el porter es va fer una lesió al canell per la qual necessitava intervenció quirúrgica. Unai Simón va decidir acabar la Lliga amb infiltracions i, malgrat els problemes físics, va decidir jugar l'Eurocopa amb la selecció espanyola en comptes d'operar-se un cop acabada la temporada.

El cirurgià que ha operat Simón, Francisco Piñal, ha confirmat el temps de baixa del porter en una entrevista a "El larguero" de la Cadena SER. 

"Estava avisat que s'havia d'operar just acabar l'Eurocopa. Haurà d'estar dos mesos immobilitzat, que és el que triga el lligament a enganxar-se, i llavors haurà de fer recuperació. En total, estarà uns quatre o cinc mesos sense estar al seu nivell. Per molt que sigui Unai Simón, per dins som tots bastant iguals."

Unai Simón estarà de baixa uns quatre o cinc mesos
Unai Simón estarà de baixa uns quatre o cinc mesos (Reuters)

 

El suplent, també de baixa

L'altre problema de l'Athletic Club és la lesió de Julen Agirrezabala, el porter suplent, que ha tingut una contusió a la zona lumbar. Les proves mèdiques van determinar que tenia tres fractures a les apòfisis transverses. En total, el jugador haurà d'estar de baixa tota la pretemporada i arribarà just per a l'inici de la Lliga. 

Tot plegat dona una oportunitat d'or als porters del filial Álex Padilla i Oier Gastesi. Padilla ha estat el porter titular al Bilbao Athletic i només ha encaixat 11 gols en 26 partits, a la Segona Federació.

Anar al contingut