Imatge del primer partit en què es va fer servir el braçal de la senyera (fcbarcelona.cat)
Barça

45 anys del braçal de la senyera al Barça

Johan Cruyff va lluir el primer braçal de capità amb la senyera l'1 de febrer del 1976, en un partit contra l'Athletic

L'1 de febrer del 1976 Johan Cruyff va lluir per primer cop el braçal amb la senyera, emblema distintiu del capità del Barça, un fet històric per al FC Barcelona, tot i que aleshores va passar desapercebut.

73 dies després de la mort del dictador Francisco Franco la Junta Directiva del FC Barcelona, presidida per Agustí Montal, va reflectir al braçal del capità el seu esperit catalanista d'acord amb allò que s'albirava amb els nous temps. Tot i això, el canvi al braçal de capità no va ser publicitat. Ni el club ho va comunicar a ningú ni la premsa se'n va fer ressò.

Aquell primer de febrer del 1976, el rival al Camp Nou era l'Athletic Club de Bilbao. El partit va acabar amb la victòria blaugrana per 2-1, amb gols d'Asensi i Neeskens de penal.

El braçal que distingeix el capità de la resta dels seus companys es va començar a utilitzar per primera vegada la temporada 1974/75 a la Lliga espanyola. El capità barcelonista era aleshores el defensa Antoni Torres. En aquella mateixa temporada, l'1 de desembre del 1974, Johan Cruyff va esdevenir capità per primer cop en un partit oficial.

Anar al contingut