Una taca a la imatge de l'huracà Beryl genera polèmica

Actualitzat

A què correspon la taca negra que es mou a la foto de satèl·lit de l'huracà Beryl?

El vídeo que ja té més d'un milió de reproduccions a X i centenars de comentaris amb possibles explicacions, i d'altres amb bromes i propostes inversemblants.

Algunes persones han proposat que la taca podria ser un avió del centre d'operacions del Centre d'Huracans dels EUA.

Aquests avions operen regularment elaborant transsectes i creuen diverses vegades els huracans a diferents alçades, fins a l'ull de l'huracà, per recollir dades del fenomen que ajuden a millorar-ne el pronòstic. Aquests aparells són avions d'hèlices, molt robustos i potents, capaços de volar en situacions meteorològiques molt adverses, però ho fan a l'interior de l'huracà, no per sobre. El cim de núvols d'un huracà se situa entre els 12.000 i els 15.000 metres, una zona amb molt poc aire, fet pel qual seria inviable volar amb un avió d'hèlices.

La taca que es veu al vídeo no pot ser, doncs, de Kermit o de Miss Piggy, els dos avions d'hèlices de la NOAA.

El centre d'operacions aèries de la NOAA també té un avió de reacció, el Gonzo, que té la missió de volar per sobre dels huracans per estudiar-los. En aquest cas, el Gonzo podria ser la taca fosca de la imatge. De fet, la NOAA informava de la posada a disposició del Gonzo per participar en la campanya d'huracans.

Una segona opció per explicar la taca fosca de la imatge podria ser la mateixa ombra de l'Estació Espacial Internacional que la gravava.

L'1 de juliol, el dia de les imatges, el càlcul de l'ombra de l'estació ISS sobre la zona de les illes de Sobrevent, a l'arxipèlag de les Grenadines, on se situen les imatges, correspon justament a la de la posició de l'huracà Beryl.

 

Podria ser la que taca fos una mena d'eclipsi total de Sol del nostre satèl·lit artificial ISS. En realitat, l'estació espacial que estava gravant les imatges es va enregistrar la seva pròpia ombra.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut