Una rèplica de cera de l'estàtua d'Abraham Lincoln es desfà per l'onada de calor que afecta Washington

Nil FarrésActualitzat

L'escultura de cera de l'expresident del país, d'uns 1,8 metres, és una rèplica (a menor escala) de la que està col·locada al Monument a Lincoln de Washington, que va ser construïda fa 100 anys per commemorar el llegat d'Abraham Lincoln (1861 - 1865), que va abolir l'esclavitud. La instal·lació artística va ser col·locada davant de l'escola de primària Garrison el mes de febrer, obra de l'artista Sandy Williams IV. L'escola és a Camp Barker, que va ser un camp de contrabandistes durant la Guerra Civil que Abraham Lincoln solia visitar de camí cap al Lincoln's Cottage.

Lincoln Memorial, de Sandy Williams IV

Aquest va ser un projecte encarregat per la "DC Commission on the Arts and Humanities", a través de la seva subvenció d'Art Building Communities. L'obra és només una part d'un projecte més gran en què l'artista ha estat treballant anomenat 40 ACRES Wax Monuments.

Quan va començar aquest projecte, l'artista va fer una investigació amb diverses empreses de producció de cera, buscant-ne de moltes varietats diferents tenint en compte els seus punts de fusió. Per aquesta obra en concret, va escollir la cera de parafina, que té un punt de fusió de 46 a 68º. La directora executiva de CulturalDC, Kristi Maiselman, afirmava aquests dies que mai van pensar que temperatures sufocants de 38º causades per l'onada de calor fessin que l'escultura es pogués fondre. Sembla, però, que la creació de cera és una espelma real amb metxes a la part de les cames que la gent pot encendre i forma part d'una sèrie d'estàtues de monuments de cera.

A partir de finals de la setmana passada, el cap de Lincoln va començar a inclinar-se cap enrere, fet que va atreure molta més atenció a aquest projecte. Durant el cap de setmana, va arribar a un punt crític i dilluns al matí es va retirar el cap de Lincoln per conservar-lo ja que no volien que es danyés més si queia a terra. Van estar parlant amb l'artista sobre si es podia reparar, però, no va quedar clar que es pogués fer donada la incertesa del temps per la resta de l'estiu.

Cap de cera de Lincoln, a punt de caure 

Tot i això, Kristi Maiselman es mostra força satisfeta per l'enrenou a les xarxes socials i comenta: "Ara mateix, el cap està assegut al meu escriptori a dues illes d'aquí. És un gran premsa-papers."

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut