Una quarantena de morts després del pas del supertifó Yagi per les Filipines, la Xina i el Vietnam

Redacció / Agències Actualitzat

El supertifó Yagi ha deixat un rastre de destrucció al seu pas per Hainan, al sud de la Xina, i pel Vietnam. Hi ha almenys 18 víctimes mortals i una dotzena de desapareguts, que s'afegeixen al tràgic balanç que va deixar el sistema tropical a les Filipines, amb una vintena de morts més.

Els efectes al Vietnam

 

L'últim aterratge de l'ull del tifó va ser al nord del Vietnam, per la badia de Ha Long, a cavall entre les províncies de Hai Phong i Quang Ninh. A la ciutat de Hai Phong, els carrers estan plens d'arbres caiguts, sostres metàl·lics i rètols trencats. També hi ha edificis, vaixells i cultius malmesos.


Al Vietnam s'han evacuat 20.000 persones i s'han reportat almenys catorze víctimes mortals i uns 200 ferits. Tres persones van morir per la caiguda d'un sostre a la província de Quang Ninh, segons han informat els mitjans locals. La caiguda d'un arbre va matar una altra persona a la província de Hai Duong. La desena de desapareguts són pescadors.
 

El nord del país ha patit fortes pluges i forts vents des de divendres al vespre, inclosa a la capital, Hanoi. Quatre aeroports del nord del Vietnam, inclòs l'aeroport internacional Noi Bai de Hanoi, han tancat. La navegació està prohibida des de divendres.

Els efectes del Yagi a Hanoi(REUTERS/ Thinh Nguyen)

Impacte a la Xina

Abans d'atacar el Vietnam, el tifó Yagi va passar per l'illa de Hainan, on va arribar amb vents sostinguts d'uns 230 km/h. Gairebé mig milió de persones van ser evacuades. Segons les autoritats locals, almenys quatre persones van morir i 95 van resultar ferides a les províncies de Hainan i Guangdong.

El tifó ha provocat danys en infraestructures, com ara més de 400 quilòmetres de carreteres nacionals i provincials, indústries i agricultura, amb més de 55.000 hectàrees de cultius afectades.

A Haikou, la capital de Hainan, més de 400 cases s'han ensorrat i desenes de milers d'habitatges han patit danys, segons els mitjans locals. Més de 160.000 arbres han quedat arrencats.

A la província de Guangdong, es van reubicar més de 700.000 persones.  

Una vintena de morts a les Filipines

Quan va passar per les Filipines, el Yagi encara era una tempesta tropical, però tot i això va deixar almenys 24 persones mortes i desenes de ferits. Va provocar inundacions i esllavissades de terra a l'illa principal de Luzon, abans de transformar-se en un supertifó.

En aquesta piulada podeu veure el recorregut sencer del Yagi, vist des del satèl·lit.

 

 

 





 

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut