Un edifici s'ensorra completament a l'Índia a causa de les fortes pluges

El vídeo mostra com l'edifici és arrossegat pel riu Parbati, molt cabalós

Nil FarrésActualitzat

Les pluges persistents i intenses dels últims dies a l'Índia han causat que un edifici s'ensorrés completament.

Ensurt a Manikaran

Aquest fet ha succeït a la ciutat de Manikaran, al districte de Kullu, a l'estat indi de Himachal Pradesh. Es troba a la vall de Parbati, al nord-est de Bhuntar. Està a una altitud de 1.760 m i es troba a quatre quilòmetres de Kasol, a uns 45 km de Kullu i a uns 35 km de Bhuntar. Aquesta petita ciutat atrau turistes que visiten les fonts termals i centres de pelegrinatge de Manali i Kullu. També s'hi ha establert una planta experimental d'energia geotèrmica.

En el vídeo s'hi pot observar com, una vegada l'edifici s'ha ensorrat, és arrossegat i destruït completament per la fúria del riu Parbati, molt cabalós a causa dels aiguats dels últims dies. Aquest riu neix a la glacera Man Talai, als vessants de l'Himàlaia, concretament a una altura de 6.000 metres. Corre en direcció occidental i desemboca finalment al riu Beas després d'un recorregut de 145 km, els primers 70 dels quals són a través de muntanyes més aviat poc poblades.

Les autoritats de l'Índia van elevar aquest dijous a 179 el nombre de morts per les fortes pluges i allaus desencadenades a l'estat de Kerala, mentre continuen per tercer dia consecutiu les tasques de cerca i rescat. Almenys 29 menors continuen desapareguts, segons el portaveu del Departament d'Informació del govern de Kerala, Pratheesh D. Mony. No obstant això, aquesta xifra és significativament inferior a la que aporten diversos mitjans com l'Indian Express, que eleva les víctimes mortals a 277.

Fenòmens climàtics extrems cada cop més freqüents

Aquestes tempestes no són estranyes durant la temporada del monsó (de juny a setembre) i provoquen sovint escenes similars. Tot i així, els fenòmens climàtics extrems són més freqüents en els darrers anys i els experts apunten que l'escalfament global, la desforestació i els projectes de desenvolupament urbans podrien estar al darrere d'aquest agreujament. De fet, aquestes inundacions són les més greus des de les que van deixar 500 morts el 2018 a l'estat de Kerala.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut