Illes Medes (Josep Pascual)

Temperatura rècord de l'aigua del mar a l'Estartit

Nil FarrésActualitzat

La recopilació de dades de la temperatura de l'aigua del mar fetes per l'observador de l'Estartit Josep Pascual a diversos indrets de la costa catalana han fet que puguem ser conscients de l'assoliment d'un valor històric aquest mes d'agost.

Segons les dades recollides a una milla a llevant de les Illes Medes (lat. 42º 03' N - long. 3º 15' 15" E), l'aigua del mar en aquesta zona ha arribat als 27,65º, la temperatura més alta registrada en aquesta zona en els últims cinquanta anys. De fet, aquesta temperatura està 4,4º per sobre de la mitjana climàtica. Aquest fet se suma a les temperatures mitjanes ambientals elevades dels últims dies (entre 2 i 3 º per sobre de la mitjana climàtica).

Temperatura de l'aigua del mar a una milla a llevant de les Illes Medes. (Josep Pascual)

La temperatura de l'aigua del mar a l'Estartit més alta fins ara s'havia registrat l'any 2022, amb 27,5º.

En paral·lel, fa dos dies a les aigües a Palamós es van registrar unes temperatures properes als 28º a tres milles de la costa, cosa que suposa també una anomalia important respecte a la mitjana climàtica.

Temperatura de l'aigua del mar a Catalunya

Aquesta situació no es limita només a la costa, ja que els embassaments i llacs interiors també estan experimentant escalfaments. L'Estany de Banyoles fa tres dies, per exemple, va igualar pràcticament el rècord històric del juliol l'any passat, quan es van assolir els 29º a la superfície.

De manera similar, l'embassament de Sau va registrar una temperatura màxima de 29,14º.

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut