Rècord de pluja diària a l'aeroport JKF de Nova York: 200 mm en 24 hores

Alberto AlcántaraActualitzat

L'episodi de pluges a l'entorn de la ciutat de Nova York ha provocat inundacions i ha deixat registres molt importants, fins i tot rècords en alguns casos: a l'aeroport JFK, amb dades des del 1948, s'ha batut el rècord de precipitacions en 24 hores, amb 202 mm. El total de pluja de l'episodi puja als 218 mm.

 



El Servei Meteorològic Nacional dels Estats Units (NWS) ha reportat quantitats d'entre 140 i 160 mm en diferents zones de la ciutat, com Central Park o l'àrea de Brooklyn. En el cas de l'emblemàtic parc, hi ha un rècord de precipitació diària del setembre, amb 139 mm en 24 hores. La intensitat de pluja ha estat torrencial.

 

 

Aquesta gran quantitat d'aigua ha paralitzat els principals serveis de la ciutat més poblada del país, on fins i tot s'ha declarat l'estat d'emergència.

 

Les imatges que arriben de la ciutat són prou evidents del desgavell que han provocat les inundacions.

 

 

Restes de l'Ophelia

Tot plegat ve de la conjunció d'un front molt actiu que ha arribat per l'oest amb les restes de la tempesta tropical Ophelia, que fa una setmana va provocar inundacions a un gran tram de la costa atlàntica dels Estats Units.

L'anàlisi en superfície del divendres 29 mostra un anticicló situat al sud de Nova Escòcia i la pertorbació bloquejada a la costa de Carolina del Nord, de manera que han incidit vents humits a tot l'entorn de la ciutat. La situació a les capes altes també ha estat favorable i el resultat han estat precipitacions importants a la façana costanera dels estats de Nova York, Nova Jersey i Connecticut.

(Tropicaltidbits)

 

Per a les pròximes 24 hores, el gruix de la precipitació es concentrarà a la zona de Long Island i a Connecticut.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut