Prapiroon, la tempesta tropical que porta fortes pluges i ràfegues de vent al sud de la Xina

També preocupa el sorgiment d'un tifó, anomenat Gaemi

Moltes zones del sud de la Xina van ser testimonis d'aiguats i vents forts diumenge i fins al matí de dilluns a causa de la tempesta tropical Prapiroon.

Des de les 8 del matí de diumenge fins a les 10 del matí de dilluns, les pluges torrencials van afectar l'est, el centre i l'oest de Hainan. De fet, 12 ciutats i comtats de la província de Hainan, incloent-hi la capital, Haikou, van rebre precipitacions superiors als 100 litres per metre quadrat. Les ràfegues de vent més fortes es van registrar a Wancheng Town, a Wanning City, i van arribar als 137 km/h.

Segons la previsió meteorològica, el centre de la tempesta tropical Prapiroon es mourà cap al nord-oest a una velocitat d'uns 15 quilòmetres per hora, i possiblement tocarà terra (de forma més debilitada) entre la ciutat de Qinzhou, a Guangxi, i la ciutat vietnamita de Haiphong. Es preveu que les ciutats de Beihai, Qinzhou, Fangchenggang i Chongzuo puguin arribar a tenir una precipitació acumulada de fins a 200 litres per metre quadrat entre dilluns i dimecres a causa d'aquest fenomen meteorològic.

Trajectòria i categories de la tempesta tropical Prapiroon (Tropical Storm Risk)

Com a curiositat, la Xina té un sistema de resposta d'emergència de quatre nivells per al control d'inundacions, amb el nivell 1 per a la resposta més urgent, i un sistema d'avís meteorològic de quatre nivells codificat per colors, amb el vermell que representa l'avís més greu, seguit del taronja, el groc i el blau. En el cas del Prapiroon, l'observatori meteorològic de la regió autònoma de Guangxi Zhuang va activar l'alerta groga. És cert, però, que el dissabte es van activar alertes de nivell 4 per inundacions a causa de les pluges intenses a tres regions: Guangdong, Guangxi i Hainan.

Més de 26.000 turistes han estat evacuats d'una illa a la regió autònoma de Guangxi Zhuang, al sud de la Xina, segons les autoritats locals. A més, s'han suspès els serveis ferroviaris d'alta velocitat que envolten l'illa i les operacions de ferri a través de l'estret de Qiongzhou. Molts llocs i atraccions panoràmiques de la popular ciutat turística de Sanya també s'han tancat temporalment a conseqüència del Prapiroon.

Gaemi, un tifó que podria augmentar de categoria

Trajectòria i categories previstes per Prapiroon i Gaemi (Tropical Storm Risk)

També preocupa el sorgiment d'un tifó de categoria 1, anomenat Gaemi, que els pròxims dies podria passar a ser de categoria 2 (és a dir, amb vents entre 154 i els 177 km/h). Es preveu que passi per l'illa de Taiwan en aquesta categoria aquest dimecres i que arribi a la província de Fujian com a tempesta tropical aquest dijous.

Trajectòria i categories de la, fins ara, tempesta tropical Gaemi (Tropical Storm Risk)
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut