Milions de persones evacuades. El tifó Shanshan ja ha entrat pel sud del Japó, amb nombroses destrosses i víctimes

El tifó Shanshan ja ha entrat pel sud del Japó i els pronòstics continuen dibuixant el seu recorregut de sud a nord de l'arxipèlag, i per això els seus efectes poden ser força extensos.

El Shanshan ha entrat encara en forma de cicló de categoria 2, cosa que vol dir vents sostinguts de més de 170 km/h i cops de vent de més de 200. L'entrada l'ha fet per la petita ciutat portuària de Makurazaki, al sud del Japó, a la prefectura de Kagoshima.

Trajectòria prevista del tifó Shanshan

Segons el Servei Meteorològic Japonès, el tifó recorrerà pràcticament tot el país els pròxims dies. Les autoritats han decretat l'evacuació de milions de persones de les zones per on ha de passar el tifó, i almenys hi ha tres víctimes mortals del que pot ser el cicló tropical més fort que afecti la regió.

Més de 5,2 milions de persones s'han vist obligades a marxar, sobretot a la zona de Kyushu, i també del centre del Japó.

Ull del tifó Shanshan (Copernicus)

L'ull del tifó ja té uns 54 km de diàmetre segons informa Copernicus, i la situació serà molt complicada a la zona els pròxims dies.

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut