Pluges, clarianes, xàfecs i temporal marítim

Diumenge amb més pluges, vent i temporal marítim

En alerta per maregassa, ventades de més de 90 km/h i perill d'allaus

Dani RamírezActualitzat

Aquest diumenge ens trobarem a la part més inestable de la pertorbació situada al nord-oest de Galícia. Una banda de pluges recorrerà la península Ibèrica des d'Andalusia i arribarà a casa nostra. El vent i l'onatge també seran notícia.

Platja del Callao, Mataró (Jordi Rodoreda)

Dues tongades de pluja

Hem tingut una primera tongada de pluja durant la matinada, amb registres d'entre 10 i 20 mm cap al nord-est. A primera hora, els ruixats es localitzaven al terç nord. Cal esperar unes hores de pausa en molts casos, fins i tot amb algunes clarianes matinals que duraran poc: els núvols tornaran a augmentar ràpidament, i la pluja ha de tornar per regar, sobretot, la meitat nord del país en el seu camí cap a França i a partir del migdia.

D'una banda, les precipitacions seran continuades i abundants a tot el vessant sud del Pirineu, amb una gran nevada, de neu humida, per sobre dels 1.400 metres al Pirineu occidental i 1.600 metres a l'oriental. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per acumulacions de més de 20 centímetres en cotes superiors a 1.400 metres a l'Aran i l'Alt Pirineu.

Compte també amb el risc alt d'allaus (nivell 4 sobre 5) a la Ribagorça, punts del Pallars i sud de l'Aran. Perill 3 d'allaus a la resta del Pirineu per sobre dels 2.000 metres. Molta prudència.

D'altra banda, també esperem una segona tongada de pluja pel prelitoral i el litoral, entre la Costa Central i la Costa Brava. Les Terres de l'Ebre i bona part del Camp de Tarragona i Ponent quedaran més al marge de l'episodi, amb registres minsos.

Vent i onatge

A partir de la matinada i fins al migdia el vent de sud i sud-oest serà moderat de sud arreu del país, amb cops forts al Pirineu, zones altes del Prelitoral i al litoral. Es poden superar els 90 km/h. Hi haurà molt mala mar, amb onades de 2 a 4 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís de perill per onatge.

Temperatura en descens

Amb una gran part del dia amb cel tapat i amb pluja de tarda, la temperatura diürna serà més baixa que ahir en general. Els valors més alts del dia es donaran a l'Alt Empordà, en punts amb un ambient reescalfat pel vent del sud on la temperatura arribarà als 20 o 21 ºC.

 

Dilluns de Pasqua amb xàfecs dispersos

Sembla, ara com ara, que serà el dia més tranquil de la Setmana Santa, amb predomini del sol durant el matí, i aparició d'alguns xàfecs de tarda en punts de l'oest i el nord.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut